Konu
:
Çilekli Alman Pastası
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Alman Pastası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Alman Pastası
Malzeme:
5 su b
un
1 p
kuru maya
2 yumurta
2 çorba k
yoğurt
2 çorba k
tereyağı
1 çay b
süt
1 çay b
toz şeker
1 çimdik tuz
1 çay b
su
Kreması için:
3 su b
süt
4 çorba k
un
2 yumurta sarısı
1 su b
toz şeker
1 p
vanilya
1 kase çilek
Üzeri için:
pudra şekeri
Hazırlanışı:
Alman pastasının öncelikle etmeğini hazırlayın
Karıştırma kabına unu alın
Ortasını havuz şeklinde açın
İçerisine mayayı, yumurtayı,yoğurdu, suyu, sütü ve yumuşamış teryağını alın
Unun etrafına da tuz ve şekeri serpiştirin
Daha sonra ortadan başlayarak karıştırın
hamurunuz yumuşak olursa biraz un ekleyebilirsiniz
Jazırladığınız hamuru 9 bezeye bölün
Yeğalanmış tepsiye alın
Hamurların üzerine biraz bastırın ve tepsi mayası gelinceye kadar bekletin
mayalanınca 175 derecelik fırında pişirin
Dİğer taraftan pastacı kremasını hazırlayın
Bunun için; 2 yumurta sarısını, sütü, unu, şekeri ve vanilyaayı tencereye alın
Göz göz oluncaya kadar pişirin
Bu sırada 1 kase çilekten üzeri için bir kaç atne ayırdıktan sonra hepsini doğrayıcıdan geçirerek püre yapın
Krema pişince içerisine çilek püresini ekleyerek bir taşım daha pişirin
Ekmekler pişince ilk sıcaklığı çıktıktan sonra tam ortadan değilde biraz üste doğru kesin
Ortasına hazırlamış olduğunuz pastacı kremasını şanti torbası ile sıkın
Üzerine pudra şekeri eleyip çilek ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul