Yalnız Mesajı Göster

Çilekli Alman Pastası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Alman Pastası






Malzeme:

5 su bun

1 pkuru maya

2 yumurta

2 çorba kyoğurt

2 çorba ktereyağı

1 çay bsüt

1 çay btoz şeker

1 çimdik tuz

1 çay bsu


Kreması için:


3 su bsüt

4 çorba kun

2 yumurta sarısı

1 su btoz şeker

1 pvanilya

1 kase çilek

Üzeri için:


pudra şekeri

Hazırlanışı:


Alman pastasının öncelikle etmeğini hazırlayın Karıştırma kabına unu alın Ortasını havuz şeklinde açın İçerisine mayayı, yumurtayı,yoğurdu, suyu, sütü ve yumuşamış teryağını alın Unun etrafına da tuz ve şekeri serpiştirin Daha sonra ortadan başlayarak karıştırınhamurunuz yumuşak olursa biraz un ekleyebilirsiniz Jazırladığınız hamuru 9 bezeye bölün Yeğalanmış tepsiye alın Hamurların üzerine biraz bastırın ve tepsi mayası gelinceye kadar bekletin mayalanınca 175 derecelik fırında pişirinDİğer taraftan pastacı kremasını hazırlayın Bunun için; 2 yumurta sarısını, sütü, unu, şekeri ve vanilyaayı tencereye alın Göz göz oluncaya kadar pişirin Bu sırada 1 kase çilekten üzeri için bir kaç atne ayırdıktan sonra hepsini doğrayıcıdan geçirerek püre yapınKrema pişince içerisine çilek püresini ekleyerek bir taşım daha pişirin


Ekmekler pişince ilk sıcaklığı çıktıktan sonra tam ortadan değilde biraz üste doğru kesin Ortasına hazırlamış olduğunuz pastacı kremasını şanti torbası ile sıkın Üzerine pudra şekeri eleyip çilek ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla