Konu
:
Kayısılı Buttermilchli Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Buttermilchli Pasta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Buttermilchli Pasta
Malzemeler
200 gr kuru kayısı
3 yumurta
50 gr oda sıcaklığında tereyağ
100 ml buttermilch
1 limon kabuğu rendesi
100 gr şeker
250 gr un
1 paket dr
oertker vanilyalı puding
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı fındık tozu(ince çekilmiş)
minicik tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı
Un,nişasta,puding,kabartma tozu,karbonat elekten geçirilir
Kuru kayısıların üzerine kaynamış su dökülüp bekletilir
Hafif şişmeye başladıklarında iyice kurulanıp 4 parçaya ayrılırlar
Buttermilchi Türkiye'de bulmak biraz zor veya imkansız gibi görünüyor
Bu yüzden siz evde kendi imkanlarınız dahilinde hazırlayabilirsiniz
100 ml sütü yoğurtla kestirebilirsiniz
Kefirlede olabilir diye düşünüyorum
Buttermilch'in tadını kesik süt ve kefire benzetiyorum daima
Bendede kalmamıştı ve onun yerine kesik süt kullandım
Ilık sütü ben kefirle kestirdim ve tadı nefis olmuştu
Tavsiye edebilirim gönül rahatlığı ile
))
Yumurtalar,şeker,yağ,limon kabuğu rendesi iyice çırpılır ve butter milch eklenir
Un'lu,fındık tozu karışım eklenip çırpılır
Son olarak kayısılar eklenip karıştırılır
Yağlanmış pasta kalıbına dökülüp yaklaşık 45-50 dk pişirilir
Ilındıktan sonra dilerseniz üzerine pudraşekeri ile limon suyundan guss yapıp üzerine sürebilirsiniz
Veya benim yaptığım gibi pudra şekeri serpebilirsiniz
)
Tepesinede 1-2 adet kayısıyı minicik kurabiye kalıbları ile kesip pastanın üzerine yerleştirebilirsiniz
))
AFİYETLER OLSUN!!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul