Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Buttermilchli Pasta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Buttermilchli Pasta






Malzemeler



200 gr kuru kayısı

3 yumurta

50 gr oda sıcaklığında tereyağ

100 ml buttermilch

1 limon kabuğu rendesi

100 gr şeker

250 gr un

1 paket droertker vanilyalı puding

3 yemek kaşığı nişasta

4 yemek kaşığı fındık tozu(ince çekilmiş)

minicik tuz

2 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat




Hazırlanışı



Un,nişasta,puding,kabartma tozu,karbonat elekten geçirilir

Kuru kayısıların üzerine kaynamış su dökülüp bekletilirHafif şişmeye başladıklarında iyice kurulanıp 4 parçaya ayrılırlar

Buttermilchi Türkiye'de bulmak biraz zor veya imkansız gibi görünüyorBu yüzden siz evde kendi imkanlarınız dahilinde hazırlayabilirsiniz100 ml sütü yoğurtla kestirebilirsinizKefirlede olabilir diye düşünüyorumButtermilch'in tadını kesik süt ve kefire benzetiyorum daimaBendede kalmamıştı ve onun yerine kesik süt kullandımIlık sütü ben kefirle kestirdim ve tadı nefis olmuştuTavsiye edebilirim gönül rahatlığı ile))


Yumurtalar,şeker,yağ,limon kabuğu rendesi iyice çırpılır ve butter milch eklenir


Un'lu,fındık tozu karışım eklenip çırpılır


Son olarak kayısılar eklenip karıştırılır


Yağlanmış pasta kalıbına dökülüp yaklaşık 45-50 dk pişirilir


Ilındıktan sonra dilerseniz üzerine pudraşekeri ile limon suyundan guss yapıp üzerine sürebilirsiniz


Veya benim yaptığım gibi pudra şekeri serpebilirsiniz)


Tepesinede 1-2 adet kayısıyı minicik kurabiye kalıbları ile kesip pastanın üzerine yerleştirebilirsiniz))


AFİYETLER OLSUN!!

Alıntı Yaparak Cevapla