Konu
:
Minik Alman Pastaları
Yalnız Mesajı Göster
Minik Alman Pastaları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Minik Alman Pastaları
Minik Alman Pastaları:
20 adet
Malzemeler:
1kg un
125gr margarin (yumuşak)
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
30gr yaş maya (veya 2 tatlı kaşığı kuru maya)
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı ılık su
Hazırlanması:
Ilık su, süt, maya, şeker ve tuzu karıştırarak 1 saat bekletin
Diğer malzemeleri katıp iyice yoğurun
Hamur 2 katına çıkana kadar mayalanması için bekleyin
Hamuru merdane ile 1 parmak kalınlığında açıp (hamur çok ince olmasın) su bardağı ile daireler kesin
Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip yarım saat tepside mayalandırın
200C kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını kesin ve krema torbası ile (krema torbası yoksa buzdolabı poşetinin ucunu kesip kullanabilirsiniz) kremasını doldurun
Üzerine elekle pudra şekeri eleyin
not: artan hamur parçalarıyla açma veya paskalya yapabilirsiniz
Kakaolu krema:
Malzemeler:
1lt süt
1/2lt
su
1 su bardağı un
500gr toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
125gr margarin
2 yumurta
Hazırlanması:
Yumurta, un, şeker ve kakaoyu iyice karıştırın
Süt ve suyu ilave ederek ateşin üzerinde karıştırarak pişirin
İneceğine yakın yağını ekleyip iyice karıştırın
Üzeri kurumasın diye ara sıra karıştırarak soğutun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul