Konu
:
İkiz Bisküvisi
Yalnız Mesajı Göster
İkiz Bisküvisi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İkiz Bisküvisi
İkiz Bisküvisi Tarifi - İkiz Bisküvisi Yapılışı - İkiz Bisküvisi Nasıl Yapılır - İkiz Bisküvisi Malzemeleri
4 yumurta
3,5 kahve fincanı un
3/4 kahve fincanı şeker
biraz vanilya
1 çorba kaşığı iri kıyılmış badem
biraz marmelât
Yumurtaların aklarıyla sarıları ayrılır
Sarılara şekerin bir çorba kaşığı kadarı ilâve edilir, telle iyice çırpılıp kabartılır
Öte yandan, yumurta aklarına şekerin kalanı ilâve edilir, telle çırpılıp kar haline getirilir
Sonra buna sarılar ilâve edilir
Un da su akıtılır gibi dökülerek ilâve edilip fazla çırpmadan hepsi birbirine karıştırılır
(Çok karıştırmamalıdır
Yoksa aksi halde yumurtaların kabarıklığı gider
) İçi hafifçe yağlanmış tepsinin içine bu hamur, varsa bir sıkma torbasıyla, yoksa kaşıkla ikişer parmak aralıklarla parmak gibi uzun uzun dizilir
Üzerine bademler serpilir
Orta ısılı fırında 10 - 21 dakika pişirilip çıkarılır
Soğuyunca altlarına biraz marmelât sürülüp çifter çifter yapıştırılır
Çayla birlikte servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul