Konu: Turta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster

Turta Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turta Tarifi



Amerikan turtası - turta nasıl yapılır - turta yapılışı



Kullanılacak malzeme:


1 kg elma,

3/5 su bardağı un,

4/5 su bardağı tozşeker,

1 yumurta,

1 çorba kaşığı tereyağı,

1 küçük paket maya,

1 çay kaşığı tuz,

yeteri kadar süt



Yapılışı:


23-24 cm çapındaki tepsi, yağlanıp unlanır Elmaların kabuğu soyulur ve sekizer parçaya bölünür Çekirdekleri ve çekirdek yatakları kesilip atılır Elma dilimleri soğuk suya konur


Yumurta ile 3/5 su bardağı tozşeker ve 1 tutam tuz porselen veya cam kâsede iyice çırpılır ve azar azar un, sonra da süt katılarak suluca bir hamur yapılır Bu hamura maya ilave edilerek iyice karıştırılır Karışım yağlanmış tepsiye boşaltılır, spatulayla üzeri düzeltilip elma dilimleri dizilir Kalan tozşeker de elmaların üzerine serpildikten sonra tepsi orta sıcaklıkta (175°C) fırına sürülür


Turta 40-45 dakika kadar pişirildikten sonra çıkarılır, baş aşağı edilerek tepsiden alınır ve meyveli kısmı üste gelecek şekilde düzeltilip, soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra, servis tabağına alınır Turtanın çevresi limon veya portakal kabuklarıyla süslenerek servis yapılır Bu güzel elmalı turta sabah kahvaltılarında veya çay saatlerinde ikram edilebilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla