Konu
:
Salepli Ve Pişmaniyeli Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Salepli Ve Pişmaniyeli Pasta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Salepli Ve Pişmaniyeli Pasta
Salepli Ve Pişmaniyeli Pasta Tarifi - Salepli Ve Pişmaniyeli Pasta Nasıl Yapılır - Salepli Ve Pişmaniyeli Pastanın Yapılışı
Malzemeler;
Tart Pandispanyası için:
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
1 kabartma tozu
2,5 çay bardağı un
Salepli krema için;
2 su bardağı süt
yarım subardağından biraz fazla şeker
1 yemek kaşığı salep
1 poşet kremşanti
1 yemek kaşığı margarın
Yapılışı:
yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekleyerek kek hamurunu hazırlıyoruz
Yağlanmış tart kalıbına dökerek pişiriyoruz
Salepli krema için:toz krem şanti dışındakileri karıştırarak pişiriyoruz
Ocağı kapatınca margarini de ilave edip karıştırıyoruz
Krema soğuyunca Toz kremşantiyi ilave ederk 10 dk
çırpıyoruz
Önce biraz cıvık bir kıvamı oluyor
Korkmayın zira ben çok korktum
Ama dolapta birkaç saat kalınca çok kıvamlı ve sünen köpük gibi bir krema oluyor
Neyse devam edelim
Daha sonra pandispanyanın çukur kısmını bu krema ile doldurup dolaba gönderiyoruz
Birkaç saat bekleyince krema donuyor adeta
Servis yapacağımızda çıkarıp,pişmaniye ve fıstıkla süslüyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul