Konu
:
Tarçınlı Halka Kurabiye
Yalnız Mesajı Göster
Tarçınlı Halka Kurabiye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarçınlı Halka Kurabiye
kurabiye tarifleri - tarçınlı krabiye tarifi
Malzemeler
* 60 gram margarin
* 1/3 su bardağı bal
* 2 yemek kaşığı esmer şeker
* 2 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1+1/4 su bardağı un
* 1 paket kabartmatozu
* 3 tatlı kaşığı tarçın
* 30 adet sert şeker
Hazırlanışı
1
Bal, şekerler ve margarini bir tencerede kısık ateşte karıştırarak eritin
2
Ilıklaşan ballı karışımın üzerine un, kabartmatozu ve tarçını eleyin
3
Hamuru iyice yoğurduktan sonra yağlı kağıt üzerinde yarım santimetre yüksekliğinde açın
4
Ortası delik bir kalıpla şekilli olarak kesin
5
Önceden 220 dereceye ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin
6
Tepsiyi çıkartıp deliklere şeker koyup tekrar fırına verin
7
5 dakika daha piştikten sonra çıkartıp soğutun
Notlar
* Eğer ortası delik kalıbınız yoksa 2 farklı boy bardak kullanarak delikli kurabiye yapabilirsiniz
* Kurabiyeleri fırından çıkartınca yağlı kağıdın uçlarından tutarak tepsiden çıkartın
Yoksa tepsinin sıcaklığı ile pişmeye devam eder
* Kurabiyeleri şekerler sertleşinceye kadar yağlı kağıttan ayırmaya kalkmayın
Şeker yumuşak olduğu için bozulur
* Eğer kurabiyeler bir tepsiye sığmazsa ve ikinci sefer de aynı tepsiyi kullanacaksanız tepsiyi mutlaka soğutun
Mesela soğuk suya tutabilirsiniz
Bu işlemi yapmazsanız ikinci pişirdiğiniz kurabiyelerin tabanı yanar
* Fırından çıkarttığınızda şeker kısmına parmağınızı değdirmeyin
Çok fena yanarsınız
* Sert şeker derken ikram etmek için kullanılan meyveli şekerleri kast ediyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul