Yalnız Mesajı Göster

5 Katlı Karamelli Çikolatalı Pasta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

5 Katlı Karamelli Çikolatalı Pasta



5 Katlı Karamelli Çikolatalı Pasta - 5 Katlı Karamelli Çikolatalı Pasta Tarifi



Malzemeler :

Pasta Tabanı İçin:

5 Yumurta

1,5 Su B Toz Şeker

1 P Kabartma Tozu

1 P Vanilya

2,5 Su B Söke Un

Kreması İçin:

2 Paket Krema

250 Gr Bitter Çikolata

Üzeri İçin:

Karamel Veya Karamelli Gofret

Hazırlanışı

Karıştırma kabına yumurtaları kırın Üzerine şekeri ilave edin ve şeker eriyiene kadar çırpın Unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin tekrar çırpın Zeminine yağlı kağıt koyulan pasta kalıbına dökün Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin

Tencereye 2 paket kremayı koyun Kaynayınca kapatın ve hemen bitter çikolatayı içine koyun Dinlenmeye bırakın Çikolatalar eriyince ara sıra karıştırın Kremayı dolapta soğutun

Pişen keki kalıbından çıkarın ve biraz soğuyunca 5 ince dilim halinde kesin Kek kalıbına önce ilk dilimi koyun ve üzerine ganaj şeklinde hazırlanan kremayı dökün Bir dilim kek üzerine krema koyarak bütün katları tamamlayın

Son katı koyduktan sonra üstüne bol krema dökün Spatulayla her yerine yayın Biraz soğumaya bırakın

Karamelli gofretleri ikiye bölerek pastayı süsleyin Dilerseniz sadece karamel de dökebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla