Konu
:
Çikolatalı Kestaneli Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Kestaneli Pasta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Kestaneli Pasta
Çikolatalı Kestaneli Pasta - Çikolatalı Kestaneli Pasta Tarifi
Malzemeler :
Keki İçin:
5 Yumurta
1 Su B
Toz Şeker
5 Çorba K
Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Yarım Çay B
Su
Kreması İçin:
2,5 Su B
Süt
1 Su B
Toz Şeker
3 Çorba K
Un
1 Çorba K
Nişasta
1 Çorba K
Kakao
Şantisi İçin:
2 Poşet Toz Şanti
1,5 Su B
Süt
Üzeri İçin:
1 Kase Kestane Şekeri
14 Adet İkramlık Çikolata
Hazırlanışı
Bir kabın içine yumurtaları kırıyoruz
Toz şekeri de ekleyip çırpıcıyla karıştırıyoruz
Yüksek ayarda köpürene kadar karıştırdıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz
Karışıma suyu da ekledikten sonra tekrar çırpıyoruz
Hamurun kıvamı yumuşak olmalı
Hazır olunca yağlanmış pasta kalıbına döküyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz
Kreması için; bir tencerenin içine sütü, şekeri, unu, nişastayı ve kakaoyu koyup karıştırıyoruz
Fırından çıkardığımız keki ikiye bölüyoruz ve alt katını kalıbımızın içine yerleştiriyoruz
Üzerine hazırladığımız kakaolu kremayı koydutan sonra krokan döküyoruz
Daha sonra kekin diğer kısmını ters olarak koyup soğumasını bekliyoruz
Pastamız soğuduktan sonra üzerini ve etrafını krem şantiyle kaplıyoruz
Kestane şekerlerimizi dizip benmari usülü eritilmiş çikolatayı da üzerine döküyoruz
İsteğe göre pastamızın üstüne çekilmiş antep fıstığı ve şekerleme koyarak da süsleyebiliriz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul