Konu
:
Damalı Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Damalı Pasta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Damalı Pasta
yaşpasta tarifleri - doğum günü pataları - pasta tarifleri
Malzemeler;
*Bir adet iki katlı sade hazır pandispanya
*Bir adet iki katlı kakaolu hazır pandispanya
*4 su bardağı süt
*1 paket muzlu puding
*2 adet muz ( büyük boy)
Üstü için;
*İki paket sade krem şanti
*2 su bardağı soğuk süt ( krem şantiyi hazırlamak için)
*1 su bardağı kadar hindistan cevizi
* Ceviz
Hazırlanışı;
1
Öncelikle kakaolu ve sade pandispanyaların ortalarını bir su bardağı, orta boy yuvarlak bir kase vede büyük boy yuvarlak bir kase yardımı ve sivri uçlu bir bıçakla bardağın ve kaselerin çapında yuvarlak olarak kesin
Dört adet pandispanyadan herbiri bu şekilde dört halka haline gelecek
2
Bu arada dört su bardağı süt ile muzlu pudingi pişirin
Puding biraz sıvı olacak
Onun için telaşlanmayın ve koyulaştırmak için uğraşmayın
3
Keserek elde ettiğimiz pandispanya halkalarından bir adet sade ve büyük olanı alıp servis tabağına yerleştirin
Bu pandispanyanın ortasına kakaolu bir küçük halkayı, onun ortasına sade daha küçük halkayı, tam ortaya da kakaolu minik ortayı sırası ile yerleştirin
Yani halkalar sıra ile renk değiştirerek yerleştirilecek
4
Birinci katı böylece hazırladıktan sonra muzlu pudingten bolca üstüne sürerek, halka halka dilimlediğiniz muzları yerleştirin
Ve diğer tüm katları, yukarıda açıkladığım gibi, pandispanya halkalarını dama şekline gelecek şekilde yerleştirin
yani birinci katta kakaolu pandispanya halkası üstüne, ikinci katta sade pandispanya halkası denk gelecek
Böylece kesildiğinde damalı görüntü ortaya çıkacak
Bunun için sıralamaya dikkat edin
5
Dört kat pandispanya halkalarını bu şekilde dizip üstlerine muzlu puding ve halka muz yerleştirdikten sonra, pastamızı buzdolabına kaldırarak dinlenmesini ve pudingi pandispanyanın çekmesini bekleyelim
Süreyi vaktiniz oranında siz ayarlayabilirsiniz
Pudingin sulu olması sebebi ile pandispanya katlarını ayrıca sütle veya şerbetle ıslatmanıza gerek kalmıyor
Muhallebi pandispanyanın nemini sağlıyor
6
Pastamız dinlenirken soğuk sütle krem şantiyi çırparak hazırlayalım ve buz dolabında rahatça kaplama yabilmek için biraz bekletelim
7
Dolaptan çıkardığımız pastanın etrafını ve üstünü bolca krem şanti ile sıvayalım ve hindistan cevizi ile kaplayalım
8
En üste yerleştireceğimiz muz halkalarının üstlerine yarımşar ceviz tanesi yerleştirip, arzuya göre erimiş çikolatayı çatalla serperek süsleyelim
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul