Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Kıtırlı Kek

Malzemeler :
3 su b un
2 yumurta
1 su b toz şeker
1 çay b süt
3 çorba k tereyağı
1 p kabartma tozu
Arası için:
3 elma
1 limon
1 çay b esmer şeker
Üzeri için:
1 5 su b un
1 çorba k tereyağı
1 çay b esmer şeker
ceviz tarçın
Hazırlanışı :
Elmaları soyup çekirdek yataklarını çıkarın Küçük elma dilimi şeklinde doğrayın Üzerine 1 çay b esmer şeker ve limon suyu ekleyerek pişirin
Karıştırma kabına un, kabartma tozu ve şekeri alın Şöyle bir karıştırdıktan sonra ortasını havuz şeklinde açın Havuza süt, yumurta, limon kabuğu rendesini alarak ortadan itibaren karıştırmaya başlayın
Hamur hazır olunca yağlanmış tart kalıbına alarak yayın Tart şeklini vererek elmalı karışımı üzerine dizin Üstteki hamur
için karıştırma kabına un, tereyağı, esmer şeker ve tarçını alın Karıştırarak üst hamuru hazırlayın Hamurun kıvamı kek
gibi değil, helva gibi tane tane olacaktır Hazır olan hamuru tart kalıbındaki elmaların üzerine yayın Cevizleri de üzerine
kırıp 170 derecelik fırında pişirin Üstü kıtır kıtır farklı bir kek  
|