Konu
:
Fındık Mantolu Ay Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Fındık Mantolu Ay Çöreği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındık Mantolu Ay Çöreği
Malzemeler:
4
5 su b
un
1 p
kuru maya
1 yumurta
5 çorba k
toz şeker
1 çay b
süt
yarım p
margarin
1 çay b
sıvıyağ
aldığı kadar ılık su
İç harcı için:
kek
kuru kayısı
kuru üzüm
kuru incir
ceviz
2 elma
süt
Üzeri için:
1 yumurta
file fındık
Hazırlanışı:
Hamuru için karıştırma kabına unu alın
Üzerine mayayı ve toz şekeri ekleyerek karıştırın
Üzerine yumurtayı, sütü ve biraz ılık sui biraz da sıvıyağ ekleyerek Ortadan başlayarak karıştırın
Hamuru 9 bezeye ayırın
Bu hamurları çay tabağı büyüklüğünde açın
Diğer tarafta iç harcı için keki ufalayın
Üzerine doğranmış kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir, ceviz ve rendelenmiş elma ekleyin
Bunları karıştırın
Kıvamını koyu buylursanız süt ile biraz açabilirsiniz
Hazır olan hamurların her bezesini biraz uzatın
İçine iç harçtan koyarak uzun bir rulo haline getirin
Ruloların uç kısımlarını biraz inceletip ay şekli verin
Üzeri için yumurtayı çırpıp biraz süt ile karıştırın
Çörekleri önce yumurtaya oradan da file fındıklara bulayın
Tepsiye alarak bir süre mayalanması için bekletin
170 derecede pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul