Yalnız Mesajı Göster

Fındık Mantolu Ay Çöreği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındık Mantolu Ay Çöreği



Malzemeler:

45 su bun

1 pkuru maya

1 yumurta

5 çorba ktoz şeker

1 çay bsüt

yarım pmargarin

1 çay bsıvıyağ

aldığı kadar ılık su

İç harcı için:


kek

kuru kayısı

kuru üzüm

kuru incir

ceviz

2 elma

süt

Üzeri için:


1 yumurta

file fındık

Hazırlanışı:

Hamuru için karıştırma kabına unu alın Üzerine mayayı ve toz şekeri ekleyerek karıştırın Üzerine yumurtayı, sütü ve biraz ılık sui biraz da sıvıyağ ekleyerek Ortadan başlayarak karıştırın Hamuru 9 bezeye ayırınBu hamurları çay tabağı büyüklüğünde açın


Diğer tarafta iç harcı için keki ufalayın Üzerine doğranmış kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir, ceviz ve rendelenmiş elma ekleyin Bunları karıştırın Kıvamını koyu buylursanız süt ile biraz açabilirsiniz


Hazır olan hamurların her bezesini biraz uzatın İçine iç harçtan koyarak uzun bir rulo haline getirin Ruloların uç kısımlarını biraz inceletip ay şekli verin


Üzeri için yumurtayı çırpıp biraz süt ile karıştırın Çörekleri önce yumurtaya oradan da file fındıklara bulayın Tepsiye alarak bir süre mayalanması için bekletin170 derecede pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla