Yalnız Mesajı Göster

Bademli Bezeli Pasta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Bezeli Pasta






Malzemeler:

1 adet kakaolu pasta keki

Kreması için:


25 su bsüt

1 su b toz şeker

3 çorba kun

1 yumurta sarısı

1 pvanilya

Ara katlar için:


file badem

Şantisi için:


1 poşet toz şanti

1 çay bsüt

Bezesi için:


3 yumurta beyazı

15 su btoz şeker

2 çorba ktoz fındık

Hazırlanışı:


Bezesi için yumurta akı, toz badem ve toz şekeri benmari usulünde (kaynayan çaydanlığın üstüne bir kap koyarak) mikser yardımı ile çırparak köpürtün Ters çevirince dökülmeyecek kadar sertleşene kadar çırpın Bezeler hazır olunca üzeri için biraz ayırdıktan sonra kalanı şanti torbası ile sıkın 170 derecelik fırında pişirin Ortalama 1 saat içinde pişer



Pastanın kreması için tencereye sütü alın Üzerine toz şeker, un ve yumurta sarısını ekleyin çırparak pişirin Pişmesine yakın içine vanilya ekleyerek pişirmeye devam edinKrema pişince içine köpürtülmüş yarım poşet şanti ekleyerek iyice çırpın


Her bir pandispanyayı 2 ye bölerek 4 parça kek elde edin Birinci keki pasta çemberinin içine yerleştirin Üzerine file badem serpin Tekrar bir kek kapatın Ve aynı işlemi tekrarlayınEn son keki koyduktan sonra üzerini krem şanti ile sıvayın Daha sonra en başta çıptığımız yumurta bezesi ile kaplayarak bir süre buzdolabında bekletin Daha sonra varsa hürmüz ile yakın Yoksa fırının üstten pişirme rezidansından yararlanabilirsiniz En son üzerini hazırlamış olduğunuz bezelerle kaplayaın

Alıntı Yaparak Cevapla