06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Sarma
Bademli Sarma Tarifi - Bademli Sarma Nasıl Yapılır - Bademli Sarma Malzemeleri
5 adet yumurta,
1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker,
1 su bardağından 1 parmak eksik un,
yarım su bardağı irmik
Şurup için:
2 5 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı su ,
yarım limon suyu,
vanilya
İçi için:
150 gram frambuaz marmelatı,
1 su bardağı kavrulmuş file badem
Süslemek için:
Yarım su bardağı kavrulmuş bütün badem,
50 gram krem şanti,
frambuaz,
2 adet taze incir
Hamur için 5 adet yumurta ve 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şekeri kabarana dek karıştırın 1 su bardağından 1 parmak eksik un ve yarım su bardağı irmik karışımını kevgirden geçirerek ekleyin, iyice karıştırın
Tepsiye yağlı kağıt serin Hamuru 1 cm kalınlığında olacak şekilde tepsiye dökün 220 derece fırında 10 dakika pişirin Bu arada şurubu hazırlayın 3 su bardağı suyu ve şekeri kaynatın Koyulaşmasına-yakın limon suyu ve vanilyayı ekleyin
Pandispanyanın üzerine şurubu dökün Frambuaz marmelatı ve kavrulmuş file bademi yayın Rulo şeklinde sarın Soğuduktan sonra üzerine frambuaz marmelatı sürün Badem, krem şanti, frambuaz ve incirle süsleyip servis yapın
|
|
|