Konu
:
Portakallı ve Lorlu Kurabiye
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı ve Lorlu Kurabiye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı ve Lorlu Kurabiye
Portakallı Lorlu Kurabiye Tarifi - Portakallı ve Lorlu Kurabiyenin Yapılışı - Portakallı ve Lorlu Kurabiye Nasıl Yapılır
Malzemeler
Hamuru için
250 gr tereyağı yada margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçi için
4 portakalın kabuğu
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
250 gr tuzsuz lor peyniri
Yapılışı:
Kurabiyelerin içini hazırlamak için öncelikle 4 adet portakalın kabuğunu küçük küpler halinde doğruyoruz
Kabukları bir tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su koyuyoruz ve kaynatıyoruz
Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha pişirip suyunu süzüyoruz
Bu aşamayı 3 kere tekrarlıyoruz
Yani portakal kabuklarımızı 3 kere kaynatıp suyunu süzüyoruz
4
seferde suyunu süzdüğümüz portakal kabuklarının üzerine 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı su ekleyip tekrar kaynatıyoruz
Portakal kabukları bu suyu çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz
Suyunu çektikten sonra ocaktan alıyoruz ve soğuduktan sonra lor peyniri ile karıştırıyoruz
Bu sırada hamurumuzu hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırıp azar azar unu ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz
Hamuru 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içlerine mümkün olduğunca hazırladığımız karışımdan koyuyoruz ve yuvarlayarak kapatıyoruz
Kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip önceden 175 C?ye ısıttığımız fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz
Fırından çıkarınca üzerlerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul