Konu
:
Fındıklı Milföy Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Milföy Pasta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Milföy Pasta
milföylü pasta tarifleri - fındıklı pasta tarifi - milföylü tatlı tarifleri
Fındıklı milföy pasta malzemeleri
6 kare milföy hamuru
6 kedi dili bisküvi
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
1 çay bardağı pudra şekeri
Krema için
4 yumurtanın sarısı
1
5 su bardağı süt
1
5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Fındıklı milföy pasta hazırlanışı
Milföyleri yağlı kağıt üzerine aralıklı olarak yerleştirin
İki tanesini hafif üst üste gelecek şekilde yerleştirip
parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın
Üzerlerini çatalla yer yer delin ve kağıtla birlikte fırın tepsisine yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında
10-15 dakika pişirin
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın
Milföylerin kenarlarını keserek düzeltin
Yumurta sarıları ve şekeri tencereye alıp köpük köpük olana kadar çırpın
Un ve limon kabuğunu ekleyip çırpmaya devam edin
Sütü azar azar ilave edin
Kısık ateşte devamlı
karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
Ocaktan alıp mikserle çırparak soğutun
Milföyleri arasına kremayı kalın bir kat
halinde yayıp üst üste yerleştirin
Kedi dili bisküvileri robota alıp un halinde ezin
Fındık ve kalan kremayı ekleyip karıştırın
Pastanın kenarlarını fındıklı kremayla sıvayın
Üzerine pudra şeker serpin
Demir şişi ocağın üzerinde kızdırıp şekerin üzerine
kare motifler oluşturacak şekilde sürerek şekerin karamelize olmasını sağlayın
Dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul