Konu
:
Armutlu Şarlot
Yalnız Mesajı Göster
Armutlu Şarlot
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armutlu Şarlot
Armutlu Şarlot Tarifi - Armutlu Şarlot Nasıl Yapılır - Armutlu Şarlot Malzemeleri
Armutlu Şarlot
Gereçler:
450 gr armut
5 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı kayısı reçeli
6 dilim beyaz ekmek
100 gr
tereyağı, eritilmiş
Armutları soyup, ortalarını temizleyin ve dilimleyin
Yarısını, iyice yağlanmış fırına dayanıklı bir kabın içine yerleştirin
2 yemek kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı reçeli armutların üzerlerine yayın
Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesin
Her dilimi dört üçgene bölün
Erimiş tereyağına batırıp, armutların üzerine onları tümüyle kapatacak biçimde dizin
Kalan şekeri üstlerine serpin
Kızarıp, gevrekleşene dek orta ısıdaki fırında 30 - 40 dakika pişirin
Sıcakkken, krema ile servisini yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul