Yalnız Mesajı Göster

Armutlu Şarlot

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armutlu Şarlot



Armutlu Şarlot Tarifi - Armutlu Şarlot Nasıl Yapılır - Armutlu Şarlot Malzemeleri


Armutlu Şarlot


Gereçler:

450 gr armut

5 yemek kaşığı şeker

4 yemek kaşığı kayısı reçeli

6 dilim beyaz ekmek

100 gr tereyağı, eritilmiş


Armutları soyup, ortalarını temizleyin ve dilimleyin Yarısını, iyice yağlanmış fırına dayanıklı bir kabın içine yerleştirin 2 yemek kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı reçeli armutların üzerlerine yayın Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesin Her dilimi dört üçgene bölün Erimiş tereyağına batırıp, armutların üzerine onları tümüyle kapatacak biçimde dizin Kalan şekeri üstlerine serpin Kızarıp, gevrekleşene dek orta ısıdaki fırında 30 - 40 dakika pişirin Sıcakkken, krema ile servisini yapın

Alıntı Yaparak Cevapla