Konu
:
Balkabaklı Bar
Yalnız Mesajı Göster
Balkabaklı Bar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabaklı Bar
Balkabaklı Bar tarifi - Balkabaklı Bar nasıl yapılır
Malzemeler:
Hamur için:
* 1/2 bardak ince çekilmiş fındık
* 1/2 bardak tereyağı
* 1/2 bardak şeker
* 1/2 paket vanilya
* 1/4 çay kaşığı tuz
* 1,5 bardak un
Krema için:
* 2 yumurta
* 2 bardak kabak püresi
* 1 kutu krema
* 1/2 bardak şeker
* 1/2 paket vanilya
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1/2 çay kaşığı zencefil
* 1/8 çay kaşığı karanfil
Hazırlanışı :
Fındıkları rondoda iyice çekin
Sonra teflon tavada kısık ateşte fındık kokusu yayılana kadar kavurun
Tekrar rondoda 1 bardak un, fındık ve tuzu karıştırın
Bir kabta oda sıcaklığında yağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın
( ben sadece tereyağ değil, 2 kaşık tereyağını bardağa koyup kalan kısıma sıvıyağ ekledim
) Kuru karışımı ve vanilyayı ekleyin karıştırın
Kalan yarım bardak unu da ekleyip karıştırın
Fırını 175 dereceye ayarlayın
Dikdörtgen bir fırın kabına yağlı kağıt serin
Hamuru tepsiye yayıp üzerine çatalla delikler açıp 15 dakika pişirin
Kabaran yerler olursa çatalla söndürün
Kabak püresini daha önceden hazırladığınız kabak tatlısını kullanarak hazırlayabilirsiniz
Bir kapa yumurtaları koyup çırpın
Şekeri, kabak püresini, vanilya ve baharatları ekleyip çırpmaya devam edin
Azar azar kremayı ekleyin
Ilınan alt hamurun üzerine hazırladığınız karışımı yayın
Yine 175 derece fırında 30-35 dk
pişirin
Soğuduktan sonra kare şeklinde dilimleyip servis edin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul