Yalnız Mesajı Göster

Çikolata Soslu Dikey katlı Pasta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolata Soslu Dikey katlı Pasta





Malzemeler

3-3,5 paket pötibör bisküvi

Kreması için

6 çorba kaşığı mısır nişastası(tepeleme)

8 su bardağı süt

4 çorba kaşı kakao

1,5 su bardağı şeker

1 paket vanilya

60gr bitter çikolata(20 tablet kadar)

Üzeri için

2 paket çikolata sosu

4 su bardağı süt

Fındık kırığı, kırılmış bitter çikolata parçaları




Yapılışı



Bütün krema malzemelerini tencereye koyup pişirelimEn son çikolata ve vanilyayı ekleyip ocaktan alalım

Kelepçeli kalıba bisküvileri şekerli suya bir yüzlerini batırıp dikey olarak sıralayalımTabaka halinde kremayla sıvayalımBütün bisküvileri bu şekilde kremayla sıvayarak bitirelimEn ortasında bisküvileri kırarak yerleştirebiliriz

Bu şekliyle 1-2 saat dolapta dinlendirelim

Bu arada 2 paket çikolata sosunu 4 bardak sütle pişirelimSoğumaya bırakalım

Beklettiğimiz pastamızı kalıptan düzgünce çıkaralımÜzerini çikolata sosuyla kaplayıp fındık kırıkları ve bıçakla kestiğimiz çikolata parçalarıyla süsleyelim4-5 saat kadar dolapta bekletip afiyetle yiyelim

Alıntı Yaparak Cevapla