Konu
:
Kestaneli Browni
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Browni
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Browni
Malzemeler:
1
5 su b
un
3 çorba k
toz şeker
2 yumurta
1 p
vanilya
yarım p
kabartma tozu
2 çorba k
tereyağı
Arası için:
kestane şekeri
Üzeri için:
2 yumurta
2 çorba k
tereyağı
yarım su b
toz şeker
1 çorba k
kakao
3 çorba k
un
1 tatlı k
kabartma tozu
80 gr
bitter çikolata
Hazırlanışı:
ilk olarak karıştırma kabına unu alın
Ortasını açın, vanilya ve kabartma tozunu kenarına serpin
Ortasına yumurta tereyağı ve kabartma tozunu alın
Ortadan itibaren yoğurmaya başlayın
Yumurtalarınız küçükse 2 adet yumurta ekleyin
Aksi takdirde hamur dağılgan olacaktır
Hamur hazır olunca hamuru fırın kabına yayın
Üzerine kestane şekerini kırın
Üzeri için tereyağı ve kakaoyu tavaya alarak kısık ateşte eriyene kadar bekletin
Üzerine toz şeker, kakao ve kabartma tozunu ekleyin
2 yumurtayı da ekleyerek karıştırın
Üzerine 3 çorba k
un ekleyerek tekrar karıştırın
Kıvamı yoğun olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz
Çikolatalı hamur hazır olunca kestanelerin üzerine dökerek 160 derecelik fırına verin
Çok pişirirseniz üzeri kek gibi olacaktır
Hafif yumuşak olursa sıcak sıcak yemeye doyamayacaksınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul