Konu
:
Soslu Fırın Keki
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Fırın Keki
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Fırın Keki
Malzemeler :
• Krem Şanti 100 gr
• Yumurta 200 gr
• Toz şeker 400 gr
• Portakal 1/2 adet
• Kayısı marmeladı (tartın üzerine sürmek için)
Hazırlanışı :
Tart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir, hamurun fazlası alınır
İsteğe göre ekşi elma, mürdüm eriği, iyi süzülmüş ananas ve çeşitli kompostoları kullanarak, tart hamurunun içi doldurulur
Tart sosu için bir kabın içine toz şeker konur, üzerine yumurtalar ilave edilerek orta ateşte karıştırılarak 50-55°C’ye kadar ısıtılır
Bu karışıma daha sonra krem şanti ve portakal suyu ilave edilerek karıştırılır
Hazırlanan sos tartın üzerine dökülür ve 180°C’lik fırında 40-45 dakika pişirilir
Fırından çıkartılan tartın üzerine kayısı marmeladı sürülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul