Yalnız Mesajı Göster

Soslu Fırın Keki

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Fırın Keki



Malzemeler :


• Krem Şanti 100 gr

• Yumurta 200 gr

• Toz şeker 400 gr

• Portakal 1/2 adet

• Kayısı marmeladı (tartın üzerine sürmek için)

Hazırlanışı :


Tart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir, hamurun fazlası alınırİsteğe göre ekşi elma, mürdüm eriği, iyi süzülmüş ananas ve çeşitli kompostoları kullanarak, tart hamurunun içi doldurulurTart sosu için bir kabın içine toz şeker konur, üzerine yumurtalar ilave edilerek orta ateşte karıştırılarak 50-55°C’ye kadar ısıtılırBu karışıma daha sonra krem şanti ve portakal suyu ilave edilerek karıştırılırHazırlanan sos tartın üzerine dökülür ve 180°C’lik fırında 40-45 dakika pişirilir Fırından çıkartılan tartın üzerine kayısı marmeladı sürülür

Alıntı Yaparak Cevapla