Konu
:
Palmiye Bisküvisi
Yalnız Mesajı Göster
Palmiye Bisküvisi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Palmiye Bisküvisi
Palmiye Bisküvisi Tarifi - Palmiye Bisküvisi Yapılışı - Palmiye Bisküvisi Nasıl Yapılır - Palmiye Bisküvisi Malzemeleri
250 gr
margarin
250 gr
un
1 tutam tuz
5 çorba kaşığı soğuk su
1/2 su bardağı şeker
Unu bir kaseye koyun
Tuzu ilave edip karıştırın
Margarinden dört çorba kaşığı atıp, küçük parçalar haline getirin ve una ilâve edin
Margarini una iyice yedirin
Sonra 2 çorba kaşığı soğuk suyu una katıp, muntazam bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamurun bulunduğu kabın üzerini bir bez ile örtün ve buzdolabına koyarak 15 dakika bekletin
Kalan yağı yağlı kağıdın arasına koyun, kağıdın üzerinden elinizle bastırarak ortalama 2 cm
kalınlığında dikdörtgen bir parça haline getirin
Hamuru yağın ebadının iki misli şeklinde açın
Arasına yağı koyun
Hamuru bohça şeklinde katlayın ve tekrar buzdolabına koyun ve 10 dakika bekletin
Buzdolabından çıkardığınız hamuru katlama yeri aşağıya gelecek şekilde koyun
Dikdörtgen Şekilde açın
Sonra üçe katlayın
Tekrar açın
Buzdolabına koyarak 15 dakika daha bekletin
Buzdolabından çıkardıktan sonra bir kaç kez daha katmerleyin
Sonra hamuru 2,5 mm
kalınlığında açın
Üzerine şekeri serpin
Hamurun iki ucunu ortada birleştirdikten sonra bütün hamuru rulo hafine getirin
Rulodan 1/2 cm
kalınlığında dilimler kesin
Unlanmış ekmek tahtası ile bastırdıktan sonra yağlanmış tepsiye dizin
Soğuk bir yerde 15 dakika kadar bekletin
Önceden ısıttığınız fırına koyarak 10 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul