Konu
:
Şekerli Halka Bisküvi
Yalnız Mesajı Göster
Şekerli Halka Bisküvi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şekerli Halka Bisküvi
Şekerli Halka Bisküvi Tarifi - Şekerli Halka Bisküvi Yapılışı - Şekerli Halka Bisküvi Nasıl Yapılır - Şekerli Halka Bisküvi Malzemeleri
Malzemesi
Hamur için:
500 gr
un
30 gr
maya
100 gr
şeker
1/8 litre ılık süt
120 gr
margarin
2 yumurta
1 tutam tuz
Üzerine:
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı süt
50 gr
kesme şeker
Yağlamak için:
margarin veya zeytinyağı
Hazırlanışı:
Unu bir kabın içine koyun
Ortasını açın
Mayayı buraya ufalayın
Özerine 1 çay kaşığı toz şeker ekin
Ilık süt ve biraz un katıp, malzemeyi karıştırın
Kabın üzerini kapatın ve ılık bir yerde 30 dakika bekleterek, mayayı kabartın
Sonra kalan şekeri parçalar halinde kesilmiş tereyağı veya margarini, yumurtaları ve tuzu ilâve edin
Kalan sütü de katarak muntazam bir hamur meydana getirin
Tekrar 30 dakika bekletin
Sonra hamurdan 1 cm
kalınlığında rulolar yapın
15 cm
uzunluğunda parçalar kesin
İki ucu yuvarlayıp, orta kısımda birleştirerek bisküvilere şekil verin
Yumurta sarısı ve sütü karıştırın
Hamurun üzerine bunu sürün
Kesme şekeri havanda hafifçe dövün
Bisküvilerin üzerine bunu serpin
Yağlanmış tepsiye dizin, önceden ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul