Konu
:
Çikolatalı İrmikli Tart
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı İrmikli Tart
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı İrmikli Tart
Çikolatalı İrmikli Tart Tarifi - Çikolatalı İrmikli Tart Nasıl Yapılır
Malzemeler:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı irmik
1 yumurta
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1
5 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı silme tereyağ
1 paket vanilya
1/4 portakal kabuğu rendesi(veya limon kabuğu)
taban için:
1 paket burçak bisküvi
1
5 yemek kaşığı tereyağ
üzeri için:
1 adet muz
80 gr
çikolata
3 yemek kaşığı krema
ayrıca:
1/2 poşet krem şanti
1/2 su bardağı süt
Yapılışı:
1
Kelepçeli bir kalıbın içerisine ufaladığınız bisküviyi ve erittiğiniz tereyağını döküp,iyice karıştırıp,sıkıştırarak taban yapınız(avuç içiniz veya bir bardak altı ile)
2
Tereyağ dışındaki tüm malzemeyi iyice karışrırıp,pişirin
2,3 dk
kaynatıp koyulaştırın
Tereyağını ilave edip,karıştırın
3-4 dk
sonra kelepçeli kalıba,bisküvilerin üzerine döküp(dökme işleminden önce kalıbın kenarlarını ıslak bir peçete yardımıyla ıslatın ki pudig yapışmasın)düzleyin(hafif sallayarak) dolaba kaldırıp soğumasını bekleyin
3
Kenar kısımlarına aralıklı olarak muz dilimleri yerleştirin
Kaynar hale getirdiğiniz kremaya, parçalanmış çikolata ilave edin
Devamlı karıştırarak erimesini sağlayın
İnce bir kat olarak muz dilimlerinin ve pastanın üzerini kaplayın
4
Krem şantiyi sütle çırpın
Eğer çikolatadan arttı ise ilave edip karıştırın
Şırınga ile muzların çevresini süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul