Yalnız Mesajı Göster

Çikolatalı İrmikli Tart

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı İrmikli Tart



Çikolatalı İrmikli Tart Tarifi - Çikolatalı İrmikli Tart Nasıl Yapılır



Malzemeler:


4 su bardağı süt

2 yemek kaşığı irmik

1 yumurta

1 yemek kaşığı mısır nişastası

15 çay bardağı şeker

2 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı silme tereyağ

1 paket vanilya

1/4 portakal kabuğu rendesi(veya limon kabuğu)

taban için:


1 paket burçak bisküvi

15 yemek kaşığı tereyağ

üzeri için:


1 adet muz

80 gr çikolata

3 yemek kaşığı krema

ayrıca:

1/2 poşet krem şanti

1/2 su bardağı süt

Yapılışı:


1 Kelepçeli bir kalıbın içerisine ufaladığınız bisküviyi ve erittiğiniz tereyağını döküp,iyice karıştırıp,sıkıştırarak taban yapınız(avuç içiniz veya bir bardak altı ile)

2 Tereyağ dışındaki tüm malzemeyi iyice karışrırıp,pişirin2,3 dk kaynatıp koyulaştırınTereyağını ilave edip,karıştırın3-4 dk sonra kelepçeli kalıba,bisküvilerin üzerine döküp(dökme işleminden önce kalıbın kenarlarını ıslak bir peçete yardımıyla ıslatın ki pudig yapışmasın)düzleyin(hafif sallayarak) dolaba kaldırıp soğumasını bekleyin

3 Kenar kısımlarına aralıklı olarak muz dilimleri yerleştirinKaynar hale getirdiğiniz kremaya, parçalanmış çikolata ilave edinDevamlı karıştırarak erimesini sağlayınİnce bir kat olarak muz dilimlerinin ve pastanın üzerini kaplayın

4 Krem şantiyi sütle çırpınEğer çikolatadan arttı ise ilave edip karıştırınŞırınga ile muzların çevresini süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla