Konu
:
Meyveli Yaz Pastaları
Yalnız Mesajı Göster
Meyveli Yaz Pastaları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyveli Yaz Pastaları
yaz meyveleri ile yaşpasta tarifleri
Meyveli kolay yaz pastası malzemeleri
4
5 çorba kaşığımargarin
500 gr kayısı
3 şeftali
2 armut
12 pötibör bisküvi
1 büyük acıbadem kurabiyesi
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı su
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı süt
3 yumurta
3 çorba kaşığı süt kreması
50 gr sade çikolata
Meyveli kolay yaz pastası hazırlanışı
Meyveli kolay yaz pastası: Kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın
Şeftali ve armutları soyup küçük küçük doğrayın
4 kaşık tozşeker ve 2 kaşık suyu tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak eritin
4 kaşık margarini ve hazırladığınız meyveleri ekleyip 2 dakika daha pişirin
Meyveli karışımı derin bir kaba dökün
Limon kabuğu rendesi ve sütü ilave edin
Bisküvi ve badem kurabiyelerini robotta ezip 2 kaşık kadarını ayırın, kalanı meyveli karışıma ekleyip iyice karıştırın
24 cm çapında yuvarlak kelepçeli kalıbı kalan Hüner?le yağlayın
Ayırdığınız 2 kaşık bisküvi ununu serpiştirin
Meyveli karışımı kaşık kaşık alarak üzerine eşit şekilde dökün
Yumurtaları kalan tozşeker ve süt kreması ile köpük köpük oluncaya kadar çırpın
Kalıptaki karışımın üzerine gezdirerek döküp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin
Soğumaya bırakın
Çikolatayı rendeleyip pastanın üzerini süsleyin
Dilimleyip servis yapın
Meyveli Yaş Pasta Tarifi
Malzemeler
4 yumurta
3 ufak kahve fincanı şeker
3 ufak kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
2 paket krem şanti
1 paket muzlu puding
1 su bardağı soğuk süt ya da muzlu süt
Hazırlanışı
Yumurtayı, şekeri, unu ve kabartma tozunu karıştırarak bir kek hamuru hazırlayın ve hamuru 2 eşit parçaya bölüp 185 derecedeki fırında kapağını açmadan pişirin
kekler soğuduktan sonra kalıplarından çıkartın ve 2’sini de 1 su bardağı süt ile ıslatın
Aralarına muzlu pudingi sürün üzerini krem şanti ile süsleyip arzuya göre meyveleri dizin ve meyvelerin üzerine beyaz jole gezdirin
Meyveli Pasta
Malzemeler :
1 adet hazır pandispanya
1 kutu Dr
Oetker Vanilyalı pasta kreması
1,5 su bardağı süt
50 gr
yumuşak margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı damla çikolata
çeşitli meyveler
tart jöle
Süsleme şekerleri
Keki ıslatmak için;
1/2 su bardağı süt
Yapılışı :
Pandispanya katları soğuk süt ile ıslatılır
Çukur bir kapta margarin mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır
1,5 su bardağı süt ve Dr
Oetker vanilya aromalı krema karışımı eklenip, 2-3 dakika çırpılır
Pandispanyanın birinci katına hazırlanan kremanın yarısı sürülür
Vişne taneleri ve damla çikolata serpilip, diğer pandispanya katı ile kapatılır
Kalan kremanın bir kısmı ile pastanın yanları ve üzeri düzgünce sıvanır
Pastanın üzeri meyvelerle süslenir
Tart jöle paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp meyvelerin üzerine gezdirilir
Artan krema krema pompasına doldurulur ve şekilli sıkılarak pasta süslenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul