Konu
:
Kalbimdesin Annecim
Yalnız Mesajı Göster
Kalbimdesin Annecim
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalbimdesin Annecim
Kalbimdesin Annecim - Kalbimdesin Annecim Tarifi
Malzemeler :
3 Yumurta
1 Su B
Toz Şeker
Yarım Çay B
Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1,5 Su B
Söke Un
Kreması İçin:
3 Su B
Süt
1 Su B
Toz Şeker
3 Çorba K
Söke Un
1 Çorba K
Nişasta
1 Paket Vanilya
İç Harcı İçin:
Kestane
Üzeri İçin:
1 Paket Toz Şanti
1,5 Su B
Süt
Çilek
Kalpli Şekerler
Hazırlanışı
Yumurtaları ve şekeri karıştırma kabında çırpın
İyice köpürttükten sonra suyu ekleyin
Kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ayrı bir kapta harmanlayın ve karıştırma kabına ilave edin
Hazırlanan karışımı kalpli kek kalıbına dökün
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
15 dakika sonra 160 dereceye indirin
Kreması için; tencereye sütü koyun
Şekeri koyup eriyene kadar karıştırın
Unu, nişastayı ve vanilyayı da ekleyip kaynayana kadar karıştırın
Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin
Toz krem şantiyi ve sütü iyice çırparak, kabarana kadar köpürtün
Haşlanmış kestane içini doğrayıcıdan geçirin
Pişen keki ilk sıcaklığı geçinde ikiye bölün
Alt katını tekrar kalpli kalıbın içine yerleştirin
Kremayı üzerine dökün ve spatulayla düzleyin
Kestaneyi kremanın üzerine dökün
Kekin üst katını kapatın
Krem şantiyi, şanti torbasına doldurun
Kalıbı çıkarın ve kremşantiyle pastanın her tarafını kaplayın
Kalpli şekerlerleri pastanın ortasına dökün
Çilekleri doğrayın ve kalp şeklinde kenarlara dizerek süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul