06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastacı Kreması Tarifi
pasta kreması nasıl yapılır - pastacı krema - pasta kreması tarifleri

Malzemeler;
* 500 gram süt
* 150 gram toz şeker
* 80 gram un
* 2 adet yumurta sarısı
* 1 adet bütün yumurta
* Yarım kahve kaşığı vanilya tozu
* 50 gram tereyağı (isteğe bağlı)
Hazırlanışı;
1 Bir tencereye 2 adet yumurta sarısı, 1 adet bütün yumurta, 150 gram toz şeker, ile yarım kahve kaşığı da vanilya tozu koyarak telle karıştırarak, bunları birbiriyle karıştırmalıdır
2 Sonra bu şekerli yumurtalara, azar azar olmak üzere kaynar bir halde 500 gram sütün ancak dörtte birini katmalı ve telle vurarak da sütü bu şekerli yumurtalara yedirmeli, sonra bunlara, elenmiş 80 gram un katarak bunları bir bulamaç haline getirmeli, sonra bu bulamaca, kalan kaynar sütü de katarak, tekrar telle iyice vurmalı, hepsini birbiriyle karıştırmalısınız
3 Sonra bu karışımı, orta ısıdaki ateşe oturtarak krema, koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar aşağı yukarı 3-5 dakika telle hızlıca karıştırarak pişirilmelidir
4 Bundan sonra kremayı yayvanca bir kaba yaydıktan sonra ılımaya bırakmalı, iyice ılıyınca buna istenirse 50 gram tereyağı ya da margarin katarak ya demir spatula ile karıştırmak ya da avuç ile iyice mıncıklayarak yağı da kremaya yedirmeli ve tariflerde anlatıldığı gibi kullanılmalıdır
Oktay Usta
|
|
|