Konu
:
Frambuazlı Tart Ve Limonlu Brule
Yalnız Mesajı Göster
Frambuazlı Tart Ve Limonlu Brule
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Frambuazlı Tart Ve Limonlu Brule
Tart hamuru için ;
20 gr un
10 gr tereyağı(soğuk)
10 gr tozşeker
1 yumurta (oda sıcaklığında)
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurarak hamur haline getirelim
Tartölet kalıplarına paylaştırarak üzerilerine kabarmamaları için yağlı pişirme kağıtları kesip ağırlık yapacak bakliyat ile pişirelim
(180 derecede)
İç harcı ;
25 gr frambuaz
10 gr tozşeker
30 gr badem tozu
1 yumurta beyazı
1 yumurta sarısı
Tozşeker ve yumurta akını kar haline gelene kadar çırpalım
Ayrı bir kapta yumurta sarısı ile badem tozunu çırpalım
İki karışımı birleştirip tahta kaşık ile şöyle bir alttan üste doğru karıştıralım
Karışama frambuazları ilave edip önceden pişirdiğimiz tartöletlerin üzerilerine paylaştırıp 10 dakika daha 180 derece pişirelim
Limonlu Brule için ;
1 limonun kabuğunun rendesi
30 gr tozşeker
2 yumurta sarısı
15 ml süt
15 ml sıvı krema
Tüm malzemeyi bir kabın içerisinde iyice karıştıralım
Seramik sufle kaplarımıza veya fırına dayanıklı cam kaselerimize karışımızı paylaştıralım
Fırınımızı 180 derecede ayarlayalım, kaplarımızı fırın tepsimize dizelim ve tepsinin dibine çok az su dolduralım
Önceden ısıttığımız fırınımızda 25 dakika kadar pişirelim
Servis ederken taze frambuazlar ile süsleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul