Yalnız Mesajı Göster

Mandalinalı Tart

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mandalinalı Tart




Malzemeler:

Tart hamuru için:

3 adet yumurta

7 çorba kaşığı şeker

6 çorba kaşığı un

1 paket vanilya

1,5 çay kaşığı kabartma tozu

1 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:


ilk önce yumurtanın sarıları ve beyazlarını ayrı kaplarda çırpıyoruz

Kar haline gelen aklara şekeri ve vanilyayı ekledikten sonra çırpmaya devam ediyoruz

yumurta sarılarınıda bu karışıma ilave ettikten sonra sıvı yağ ,un ve ktozunuda ilave ettikten sonra bir süre daha düşük hızda çırpıyoruz

Karışımı tart kalıbına döktükten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriyoruz

Pişen tart ters çevirerek servis tabağına alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz

Tartımız soğurken bizde bu arada kremasını hazırlıyoruz bunun için;

Krema için:


1 yumurta sarısı

1,5 su bardağı süt

1/2 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası

1/2 paket vanilya

1/2 paket krem şanti

1/2 su bardağı süt ( krem şantiyi hazırlamak için )
Hazırlanışı:


İlk önce yarım paket kremşantiyi yarım su bardağı sütle çırparak kenara alıyoruz

Daha sonra krema için gerekli malzemeleri vanilya hariç bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz

Pişen kremanın içine en son vanilyayı ilave ederek ocaktan alıyoruz

Kremayı arada bir mikserle çırpmak süreti ile soğutuyoruz ve soğuduktan sonra içerisine krem şantiyide ilave ettikten sonra iyice çırpıyoruz

krema hazır olduktan sonra tartımızın üzerine kremayı dökerek düzleştiriyoruz

Üzerine mandalinaları diziyoruz

Meyvaların kararmaması için iki kaşık süzme balı, 1 yemek kaşığı ılık su ile gevşetip yine fırça yardımı ile meyvelerin üstüne sürüyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla