Konu
:
Mandalinalı Tart
Yalnız Mesajı Göster
Mandalinalı Tart
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mandalinalı Tart
Malzemeler:
Tart hamuru için:
3 adet yumurta
7 çorba kaşığı şeker
6 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:
ilk önce yumurtanın sarıları ve beyazlarını ayrı kaplarda çırpıyoruz
Kar haline gelen aklara şekeri ve vanilyayı ekledikten sonra çırpmaya devam ediyoruz
yumurta sarılarınıda bu karışıma ilave ettikten sonra sıvı yağ ,un ve k
tozunuda ilave ettikten sonra bir süre daha düşük hızda çırpıyoruz
Karışımı tart kalıbına döktükten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriyoruz
Pişen tart ters çevirerek servis tabağına alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Tartımız soğurken bizde bu arada kremasını hazırlıyoruz bunun için;
Krema için:
1 yumurta sarısı
1,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
1/2 paket vanilya
1/2 paket krem şanti
1/2 su bardağı süt ( krem şantiyi hazırlamak için )
Hazırlanışı:
İlk önce yarım paket kremşantiyi yarım su bardağı sütle çırparak kenara alıyoruz
Daha sonra krema için gerekli malzemeleri vanilya hariç bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz
Pişen kremanın içine en son vanilyayı ilave ederek ocaktan alıyoruz
Kremayı arada bir mikserle çırpmak süreti ile soğutuyoruz ve soğuduktan sonra içerisine krem şantiyide ilave ettikten sonra iyice çırpıyoruz
krema hazır olduktan sonra tartımızın üzerine kremayı dökerek düzleştiriyoruz
Üzerine mandalinaları diziyoruz
Meyvaların kararmaması için iki kaşık süzme balı, 1 yemek kaşığı ılık su ile gevşetip yine fırça yardımı ile meyvelerin üstüne sürüyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul