Konu
:
çıtır simit - alıntı degil her aksam kendim yapıyorum
Yalnız Mesajı Göster
çıtır simit - alıntı degil her aksam kendim yapıyorum
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
çıtır simit - alıntı degil her aksam kendim yapıyorum
1 kg un için ;
25 gram tuz
50 gram baklavalık yag
30 gram maya
yapılışı :
1 kg unun içine yukarıdaki malzemeleri katıp yumusak olmayacak sekilde yoguruyosunuz
Yogurdugunuz hamuru parcalara ayırıyoruz
Daha sonra hamuru elimizle inceltip uzatıyoruz ve ortasından tutup kaldırdıgınızda 2 ucunu cevirerk ögrü sekline getiriyorsunuz ve 2 ucu birleştiriyorsunuz simit yuvarlak seklini aldı
Daha sonra bu simiti kaynayan pekmezin içine atıp 2-3 sanıye beklettikten sonra ( fazla beklerse hamur yumuşar ) cıkarıp susamın içine atıyorsunuz
Susamın içine attıgınız simite iyce susam yedirdikten sonra hamuru eşit hale getiriyorsunuz yanı kalın yerleri ince yerlere eşitliyorsunuz daha sonra 220 derecelik fırında 12 Dk pişirdinizmi yemeye hazır afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul