06-28-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tuzlu Tart
Tuzlu Tart Tarifi - Tuzlu Tart Nasıl Yapılır - Tuzlu Tart Malzemeleri
500 gr un
1 büyük paket margarin
2 adet yumurta
Kâfi miktarda tuz
İçi için:
250 gr kıyma
1 baş soğan
2-3 adet yeşil sivribiber
1 çorba kaşığı domates salçası
Biraz tuz, karabiber
Yarım çorba kaşığı yağ
Unu hamur tahtasına eleyiniz
Ortasını açıp, yağı koyup, biraz elle yumuşatınız
Yumurtayı, tuzu koyup, bir hamur yapınız
Hamuru iki eşit parçaya ayırıp, biraz dinlendiriniz
Hamurun bir parçasını yarım cm kalınlıkta açıp, yağlanmış tart kalıbına yayınız
Kıymalı içi içerisine koyup, çevre kadar yayınız
Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürünüz (İkinci hamurun yapışması için )
İkinci hamuru da aynı şekilde açıp, için üzerini tamamen örtecek şekilde yayınız
Kenarların yapışması için hafifçe bastırınız
Üzerine tekrar yumurta sarısı sürüp, orta ısılı fırına koyarak altını ve üstünü pembe renkte pişiriniz
Fırından alıp, hafif soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, sıcak sıcak servis yapınız
İçinin hazırlanması:
Yağın içerisine ince doğranmış soğanı koyup, hafifçe kavurunuz
Kıymayı, ince doğranmış taze yeşil biberleri de koyup, kıyma hafif suyunu çekinceye kadar kavurunuz
Sonra sulandırılmış salçayı, tuzu, biberi koyup, ateşten alınız
Not: Kıymalı iç yerine peynirli, sosisli veya çok çeşitli pizza içleri de koyup yapabilirsiniz İkinci kat hamuru koymadan açık olarak da yapılabilir
|
|
|
|