Konu: Tuzlu Tart
Yalnız Mesajı Göster

Tuzlu Tart

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzlu Tart



Tuzlu Tart Tarifi - Tuzlu Tart Nasıl Yapılır - Tuzlu Tart Malzemeleri
500 gr un

1 büyük paket margarin

2 adet yumurta

Kâfi miktarda tuz

İçi için:

250 gr kıyma

1 baş soğan

2-3 adet yeşil sivribiber

1 çorba kaşığı domates salçası

Biraz tuz, karabiber

Yarım çorba kaşığı yağ


Unu hamur tahtasına eleyiniz

Ortasını açıp, yağı koyup, biraz elle yumuşatınız

Yumurtayı, tuzu koyup, bir hamur yapınız

Hamuru iki eşit parçaya ayırıp, biraz dinlendiriniz

Hamurun bir parçasını yarım cm kalınlıkta açıp, yağlanmış tart kalıbına yayınız

Kıymalı içi içerisine koyup, çevre kadar yayınız

Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürünüz (İkinci hamurun yapışması için)

İkinci hamuru da aynı şekilde açıp, için üzerini tamamen örtecek şekilde yayınız

Kenarların yapışması için hafifçe bastırınız

Üzerine tekrar yumurta sarısı sürüp, orta ısılı fırına koyarak altını ve üstünü pembe renkte pişiriniz

Fırından alıp, hafif soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, sıcak sıcak servis yapınız

İçinin hazırlanması:

Yağın içerisine ince doğranmış soğanı koyup, hafifçe kavurunuz

Kıymayı, ince doğranmış taze yeşil biberleri de koyup, kıyma hafif suyunu çekinceye kadar kavurunuz

Sonra sulandırılmış salçayı, tuzu, biberi koyup, ateşten alınız


Not: Kıymalı iç yerine peynirli, sosisli veya çok çeşitli pizza içleri de koyup yapabilirsiniz İkinci kat hamuru koymadan açık olarak da yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla