Konu
:
Badem Dolgulu Kesmeler
Yalnız Mesajı Göster
Badem Dolgulu Kesmeler
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Badem Dolgulu Kesmeler
Badem Dolgulu Kesmeler - Badem Dolgulu Kesmeler hakkinda - Badem Dolgulu Kesmeler tarifi - Bademli Kesmeler
Malzemeler:
Kahverengi Hamur:300 g (5,5 çay bardağı) un
2 çay kaşığı Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı Kakao
125 g margarin
70 g (yarım çay bardağı) bal
1 limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı su
Bademli Hamur:165 g (1,5 su bardağı) un
2 çay kaşığı Hamur Kabartma Tozu
50 g margarin
1 poşet Şekerli Vanilin
80 g (1 çay bardağı) Pudra Şekeri
100 g (1 su bardağı) öğütülmüş badem
3 yemek kaşığı süt
Hazırlanışı:
Kahverengi Hamur: Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin
Üzerine margarin, bal, limon kabuğu rendesi ve suyu ilave edip iyice yoğurun
Bademli Hamur: Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin
Üzerine margarin, şekerli vanilin, pudra şekeri, öğütülmüş badem ve sütü ilave edip iyice yoğurun
Her iki hamuru da 3'er eşit parçaya bölün
Bir parça kahverengi hamuru dikdörtgen açın
Bademli hamurun bir parçasını rulo şeklinde uzatıp bu hamurun üzerine koyun
Rulo şeklinde sararak bademli hamurun kahverengi hamurun içinde kalmasını sağlayın
Bıçak yardımı ile 2 cm genişliğinde dilimleyin
Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin
Afiyetler Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul