Yalnız Mesajı Göster

Badem Dolgulu Kesmeler

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Badem Dolgulu Kesmeler



Badem Dolgulu Kesmeler - Badem Dolgulu Kesmeler hakkinda - Badem Dolgulu Kesmeler tarifi - Bademli Kesmeler



Malzemeler:

Kahverengi Hamur:300 g (5,5 çay bardağı) un

2 çay kaşığı Hamur Kabartma Tozu

1 tatlı kaşığı Kakao

125 g margarin

70 g (yarım çay bardağı) bal

1 limon kabuğu rendesi

3 yemek kaşığı su

Bademli Hamur:165 g (1,5 su bardağı) un

2 çay kaşığı Hamur Kabartma Tozu

50 g margarin

1 poşet Şekerli Vanilin

80 g (1 çay bardağı) Pudra Şekeri

100 g (1 su bardağı) öğütülmüş badem

3 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı:


Kahverengi Hamur: Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin Üzerine margarin, bal, limon kabuğu rendesi ve suyu ilave edip iyice yoğurun

Bademli Hamur: Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin Üzerine margarin, şekerli vanilin, pudra şekeri, öğütülmüş badem ve sütü ilave edip iyice yoğurun Her iki hamuru da 3'er eşit parçaya bölün Bir parça kahverengi hamuru dikdörtgen açın Bademli hamurun bir parçasını rulo şeklinde uzatıp bu hamurun üzerine koyun Rulo şeklinde sararak bademli hamurun kahverengi hamurun içinde kalmasını sağlayın Bıçak yardımı ile 2 cm genişliğinde dilimleyin Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin Afiyetler Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla