Yalnız Mesajı Göster

Kümbet Pasta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kümbet Pasta



Malzemeler;
Keki için;

•4 yumurta

•1 su bardağı un

•1 su bardağı şeker

•1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya

•2 çorba kaşığı kakao 1 yemek kaşığı sıvıyağ

Kreması için;

•3 çorba kaşığı margarin

•1 su bardağı un

•1 su bardağı toz şeker

•1 paket vanilya

•1lt süt

1 çay bardağı kadar damla çikolata(kremayı hazırladıktan sonra içine karıştırılacak)

un, şeker ve sütü muhallebi gibi pişirin Piştikten sonra sıcakken içine yağını atıp iyice çırpın ve soğumaya bırakın soğuduktan sonra mikserle 10,15 dakika kadar çırpın kıvamı çok daha güzel ve lezzetli oluyorDamla çikolatalarımızı da ilave edip dolapta biraz sertleşmesi için bekletiyoruz

Üzeri için:

•½ paket sade kremşanti

•½ paket kakaolu kremşanti

•İsterseniz kremşanti yerine çikolatalı sos kullanabilirsiniz

Yapılışı:

1Bir kabın içerisine toz şekeri ve yumurtaları koyup mikserle beyaz köpük olana kadar çırpıyoruz

2Sıvıyağı a ilave ettikten sonra un,kabartmatozu,vanilya,kakaoyu başka bir yerde karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edip karıştırıyoruz

3Yağladığımız kelepçeli kalıba karışımımızı koyup önceden ısıttığımız 175 C fırında pişiriyoruz

4Kekimiz piştikten ve soğuduktan sonra ortadan ikiye kesiyoruz

5Derin bir kase içerisine kekimizin bir parçasını yerleştiriyoruz üzerine hazırladığımız kremamızı koyup kekimizin ikinci katını üzerini kapatacak şekilde yerleştiriyoruz

6pastamızı 1 gece buzdolabında bekletiyoruz ve servis yapacağımız zaman yuvarlak bir tabağa ters çevirip koyuyoruz

7Üzerini süslemek için kremşantilerimizi hazırlayıp krema sıkma torbası ile üzerine istediğimiz şekillerde sıkıp pastamızın her tarafını kaplıyoruzAfiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla