Yalnız Mesajı Göster

Çilekli Kivili Alman Pastası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Kivili Alman Pastası



Çilekli Kivili Alman Pastası Tarifi - Çilekli Kivili Alman Pastası Yapılışı - Çilekli Kivili Alman Pastası Malzemeleri

Malzemeler :

1 Çay B Su

1 Çay B Sıvıyağ

1 Çay B Süt

1 Çay B Toz Şeker

2 Yumurta

1 Paket Yaş Maya

Alabildiği Kadar Söke Un

Kreması İçin:

3 Su B Süt

1 Su B Toz Şeker

3 Çorba K Söke Un

1 Çorba K Nişasta

1 Paket Vanilya

Üzeri İçin:

Çilek

Kivi

Pudra Şekeri

Hazırlanışı

Karıştırma kabına suyu, sıvıyağı, sütü, yumurtaları alın ve çırpın Toz şekeri, yaşmayayı ve alabildiği kadar unu ilave edin

12yemek kaşığı un yeterli olacaktır İyice yoğurduktan sonra 8 bezeye ayırın Yağlanmış fırın tepsisine dizin 50 derecelik fırında mayalanmaya bırakın

Mayalandıktan sonra 180 derecelik fırında pişirin Fırından çıktıktan sonra bıçakla ağızlarını hafif kesin

Kreması için; sütü, şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı koyun Çırpma teliyle karıştırarak pişirin Kıvamı koyulaşınca altını kapatın ve soğutun

Ağızlarını kestiğiniz ekmeklerin içine krema sürün Çileği ve kiviyi dilimleyin

Kremanın üzerine meyveleri yerleştirin

Son olarak da üzerine pudra şekeri serpin

Alıntı Yaparak Cevapla