Konu
:
Çilekli Kivili Alman Pastası
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Kivili Alman Pastası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Kivili Alman Pastası
Çilekli Kivili Alman Pastası Tarifi - Çilekli Kivili Alman Pastası Yapılışı - Çilekli Kivili Alman Pastası Malzemeleri
Malzemeler :
1 Çay B
Su
1 Çay B
Sıvıyağ
1 Çay B
Süt
1 Çay B
Toz Şeker
2 Yumurta
1 Paket Yaş Maya
Alabildiği Kadar Söke Un
Kreması İçin:
3 Su B
Süt
1 Su B
Toz Şeker
3 Çorba K
Söke Un
1 Çorba K
Nişasta
1 Paket Vanilya
Üzeri İçin:
Çilek
Kivi
Pudra Şekeri
Hazırlanışı
Karıştırma kabına suyu, sıvıyağı, sütü, yumurtaları alın ve çırpın
Toz şekeri, yaşmayayı ve alabildiği kadar unu ilave edin
12yemek kaşığı un yeterli olacaktır
İyice yoğurduktan sonra 8 bezeye ayırın
Yağlanmış fırın tepsisine dizin
50 derecelik fırında mayalanmaya bırakın
Mayalandıktan sonra 180 derecelik fırında pişirin
Fırından çıktıktan sonra bıçakla ağızlarını hafif kesin
Kreması için; sütü, şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı koyun
Çırpma teliyle karıştırarak pişirin
Kıvamı koyulaşınca altını kapatın ve soğutun
Ağızlarını kestiğiniz ekmeklerin içine krema sürün
Çileği ve kiviyi dilimleyin
Kremanın üzerine meyveleri yerleştirin
Son olarak da üzerine pudra şekeri serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul