Yalnız Mesajı Göster

Çikolatalı ve Vişneli Frangipane Pastası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı ve Vişneli Frangipane Pastası



pasta - pasta tarifi - çikolatalı pasta - vişneli pasta - pasta yapalım




taban hamuru için


250 gr un

140 gr tereyağı

2 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı toz şeker

Bir tutam tuz

Frangipane Kreması İçin:

120 gr yumuşak tereyağı

150 gr toz şeker

2 adet yumurta

120 gr toz badem

20 gr un

Bir yemek kaşığı kakao

Bir çay kaşığı tarçın

İç Harcı İçin:


150 gr bitter kuvertür çikolata

400 gr vişne ya da kiraz (konseve de kullanılabilir)

Unu düz bir zemine eleyin, toz şekeri ve tuzu una karıştırın Karışımın ortasını havuz biçiminde açın Ortasına parçalanmış tereyağını ekleyin Hızlı bir şekilde yağ ve unun birbirine karışamasını sağlayın Hamurun ortasına yumurta sarılarını ekleyerek, iyice karıştırın ve hamuru top haline getirin Buzdolabında 30 dakika kadar bekletin Dinlenmiş hamuru yağladığınız ve unladığınız 24 cm'lik tart kalıbına yerleştirin Hamurun pişerken kabarmaması için çatalla dibine delikler açın ve yağlı kağıt sererek bakliyatlardan ağırlık yapın 180 dercede 10 dakika, taban hamurunu pişirin


Taban hamuru soğurken, frangipane kremasını hazırlayın yumuşak tereyağı ve toz şekeri köpüklenene kadar çırpın Ardından yumurtaları teker teker karışıma ilave edin Tarçını, unu, bademleri ve son olarak kakaoyu ekleyerek iyice karıştırın Bu arada soğuyan taban hamurunun zeminine kıydığınız ya da rendelediğiniz çikolatayı, üzerine (süslemek için bir avuç kadar bir kenara ayırarak) vişneleri dizin Üzerini krema ile kapatarak 180 derecede 35 dakika kadar pişirin Fırından çıktıktan ve biraz soğuduktan sonra vişnelerle süsleyerek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla