Konu
:
Çikolatalı ve Vişneli Frangipane Pastası
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı ve Vişneli Frangipane Pastası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı ve Vişneli Frangipane Pastası
pasta - pasta tarifi - çikolatalı pasta - vişneli pasta - pasta yapalım
taban hamuru için
250 gr un
140 gr tereyağı
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
Frangipane Kreması İçin:
120 gr yumuşak tereyağı
150 gr toz şeker
2 adet yumurta
120 gr toz badem
20 gr un
Bir yemek kaşığı kakao
Bir çay kaşığı tarçın
İç Harcı İçin:
150 gr bitter kuvertür çikolata
400 gr vişne ya da kiraz (konseve de kullanılabilir)
Unu düz bir zemine eleyin, toz şekeri ve tuzu una karıştırın
Karışımın ortasını havuz biçiminde açın
Ortasına parçalanmış tereyağını ekleyin
Hızlı bir şekilde yağ ve unun birbirine karışamasını sağlayın
Hamurun ortasına yumurta sarılarını ekleyerek, iyice karıştırın ve hamuru top haline getirin
Buzdolabında 30 dakika kadar bekletin
Dinlenmiş hamuru yağladığınız ve unladığınız 24 cm'lik tart kalıbına yerleştirin
Hamurun pişerken kabarmaması için çatalla dibine delikler açın ve yağlı kağıt sererek bakliyatlardan ağırlık yapın
180 dercede 10 dakika, taban hamurunu pişirin
Taban hamuru soğurken, frangipane kremasını hazırlayın
yumuşak tereyağı ve toz şekeri köpüklenene kadar çırpın
Ardından yumurtaları teker teker karışıma ilave edin
Tarçını, unu, bademleri ve son olarak kakaoyu ekleyerek iyice karıştırın
Bu arada soğuyan taban hamurunun zeminine kıydığınız ya da rendelediğiniz çikolatayı, üzerine (süslemek için bir avuç kadar bir kenara ayırarak) vişneleri dizin
Üzerini krema ile kapatarak 180 derecede 35 dakika kadar pişirin
Fırından çıktıktan ve biraz soğuduktan sonra vişnelerle süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul