Yalnız Mesajı Göster

Pekmezli Çaylı Topkek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Çaylı Topkek





Malzemeler:

1+3/4 (1 su bardağından 2 parmak eksik) su bardağı un

1 silme tatlı kaşığı karbonat

1 çay kaşığı toz karanfil

100gr oda ısısında tereyağı veya margarin

1/2 su bardağı kahverengi veya beyaz tozşeker

1 adet yumurta

1/4 su bardağı pekmez

3/4 su bardağı orta demli çay (veya sütte kullanılabilir)

üzerine pudra şekeri


Yapılışı:

Unu ve karbonatı birlikte eleyip karanfil ile karıştırın ve kenara ayırın

Yumuşak yağı ve tozşekeri birlikte kabarıp krema gibi oluncaya kadar mikserle çırpın

Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin

Pekmez ve çayı ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra unlu karışımı ekleyip düşük hızda veya spatula ile kek hamurunu karıştırın

Minik muffin/topkek kağıtları yerleştirilmiş kalıbınıza kaşıkla dökerek hamuru paylaştırın İsterseniz normal kek kalıbındada pişirebilirsiniz

Isıtılmış 170C dereceli fırında içi pişip üstü hafif bir kabuk oluşturana kadar pişirin

Ilınınca kalıplardan çıkarıp pudra şekeri serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla