Konu
:
Pekmezli Çaylı Topkek
Yalnız Mesajı Göster
Pekmezli Çaylı Topkek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pekmezli Çaylı Topkek
Malzemeler:
1+3/4 (1 su bardağından 2 parmak eksik) su bardağı un
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı toz karanfil
100gr
oda ısısında tereyağı veya margarin
1/2 su bardağı kahverengi veya beyaz tozşeker
1 adet yumurta
1/4 su bardağı pekmez
3/4 su bardağı orta demli çay (veya sütte kullanılabilir)
üzerine pudra şekeri
Yapılışı:
Unu ve karbonatı birlikte eleyip karanfil ile karıştırın ve kenara ayırın
Yumuşak yağı ve tozşekeri birlikte kabarıp krema gibi oluncaya kadar mikserle çırpın
Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin
Pekmez ve çayı ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra unlu karışımı ekleyip düşük hızda veya spatula ile kek hamurunu karıştırın
Minik muffin/topkek kağıtları yerleştirilmiş kalıbınıza kaşıkla dökerek hamuru paylaştırın
İsterseniz normal kek kalıbındada pişirebilirsiniz
Isıtılmış 170C dereceli fırında içi pişip üstü hafif bir kabuk oluşturana kadar pişirin
Ilınınca kalıplardan çıkarıp pudra şekeri serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul