Yalnız Mesajı Göster

Giresun Pastası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Giresun Pastası






Malzemeler:

2 kilo un- aldıgı kadar ekleyın

30 gr amonyak- 1 çay kaşığı ekleyin- Aktarlarda satılıyor

1 litre sıvıyağ- 1/2 su bardağı yeterli

2 kilo şeker- 1,5 su bardağı yeterli ama şekeri çok seviyorsanız 2 su bardağı ekleyin

3 litre su- 1,5 su bardağı ekleyin

50 gr kakao- 10 gr kakao ekleyin

2 yumurta- üzerıne sarısı sürülüyor - 1 yumurta yeterlı

Yapılışı:


1- Amonyak, sıvıyağ, şeker ve su bir kaba konur şeker eriyene kadar çırpılır

2- Un ılavesi ile macun kıvamına gelene kadar yogrulur (Ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur yapın dinlendirin) Hamurun yarısına kakao eklenir yogurulur

3- İki ayrı hamur tezgahta acılır Sade olan hamur icersine kakaolu hamur konur rulo sarılır Kare şeklinde kesilir


4-tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısınmıs 190 drecedeki fırında pişirilir




Alıntı Yaparak Cevapla