Konu
:
Giresun Pastası
Yalnız Mesajı Göster
Giresun Pastası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Giresun Pastası
Malzemeler:
2 kilo un- aldıgı kadar ekleyın
30 gr amonyak- 1 çay kaşığı ekleyin- Aktarlarda satılıyor
1 litre sıvıyağ- 1/2 su bardağı yeterli
2 kilo şeker- 1,5 su bardağı yeterli ama şekeri çok seviyorsanız 2 su bardağı ekleyin
3 litre su- 1,5 su bardağı ekleyin
50 gr kakao- 10 gr kakao ekleyin
2 yumurta- üzerıne sarısı sürülüyor - 1 yumurta yeterlı
Yapılışı:
1- Amonyak, sıvıyağ, şeker ve su bir kaba konur
şeker eriyene kadar çırpılır
2- Un ılavesi ile macun kıvamına gelene kadar yogrulur
(Ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur yapın
dinlendirin)
Hamurun yarısına kakao eklenir yogurulur
3- İki ayrı hamur tezgahta acılır
Sade olan hamur icersine kakaolu hamur konur rulo sarılır
Kare şeklinde kesilir
4-tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür
önceden ısınmıs 190 drecedeki fırında pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul