Yalnız Mesajı Göster

Çikolatalı Fındıklı Kurabiye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Fındıklı Kurabiye








Gerekli malzemeler ;

1,5 su bardağı un

2 su bardağı toz fındık

1 paket (250 gr) margarin (özellikle bu konularda her zaman Hüner margarini öneriyorum)

2 su bardağı pudra şekeri

1 tatlı kaşığı tarçın

2 yumurta (iri ise 1 adet yeterlidir)

1 çay kaşığı karbonat (silme)

üzeri için BİTTER ÇİKOLATA tercih ettim, siz sevdiğiniz başka bir çikolatayı bölerek kullanabilirsiniz



Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım


Yoğurma kabımıza unu, pudra şekerini , tarçını ve karbanatı eleyerek ilave edelim Üzerine toz fındığı ilave edip çırpma teliyle karıştırarak harmanlayalım Harmanlanmış toz karışım üzerine küp küp keslimiş soğuk margarini ve yumurtaları ilave edip yoğurmaya başlayalım


Eğer hamur cıvık kalırsa üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamına getirebilirsiniz Dikkat etmeniz gereken çok un katarak hamuru kurutmamanızdır Azar azar eklerseniz sorun yaşamazsınız


Hamurumuz hazır olduktan sonra merdane ile 3-4 cm kalınlığında açarak yuvarlak kurabiye kalıbımız ile keselim Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize kestiğimiz kurabiyelerimizi birbirlerine değmeyecek şekilde dizelim Üzerilerine kare kare kesilmiş çikolatalardan veya benim gibi TABLETçikolatalardan birer tane bastırarak yerleştirelim

Önceden ısıttığımız fırınımızda 20 dakika kadar pişirip tezgahta soğumaya bırakalım


Soğuduktan sonra sütün veya kahvenin yanına servis yapabilirsiniz



Herkese sevgilerimle

Alıntı Yaparak Cevapla