Konu
:
Fındıklı Çikolatalı Biscotti
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Çikolatalı Biscotti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Çikolatalı Biscotti
çikolatalı kurabiyeler - kurabiye tarifleri - fındıklı kurabiye
MALZEMELER
* 125 gr
tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
* 1 su bardağı toz şeker
* Yarım su bardağı fındık (dövülmüş olarak)
* 3 yumurta
* 4-4,5 su bardağı un (elenmiş olmalı)
* Yarım su bardağı mısır unu
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 avuç damla çikolata
* Vanilya
* Kabartma tozu
TARİF
Tereyağı ile şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar (yaklaşık 2-3 dk
) çırpın
Daha sonra üzerine yumurtaları kırın ve çırpmaya devam edin
Aynı karışıma; un, mısır unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun
Hamur ele yapışıyorsa biraz daha un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
Hamurun üçte birini ayırarak içine kakao ve damla çikolataları ilave edip yoğurun
Hamurun diğer kısmına da fındıkları ilave ederek yoğurun
Fındıklı hamuru iki eşit parçaya bölün ve merdane ile hafif unlayarak uzun ince açın
Açtığınız hamurun ortasına boyunca kakaolu hamuru silindir şeklinde yerleştirin
Alttaki hamuru iki yanından kakaolu hamurun üstüne kapatarak ekmek şekline getirin
Son olarak üzerine toz şekeri serpin
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 20 dk
hamurunuzu olduğu gibi pişirin
Sonra pişmekte olan hamuru fırından çıkarıp soğumasını bekleyin
Soğuduktan sonra hamuru birer parmak genişliğinde keserek bölün
Böldüğünüz parçaları yeniden tepsiye yatırarak 150 derecede 15-20 dk
daha pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul