Konu
:
Breser
Yalnız Mesajı Göster
Breser
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Breser
Breser Tarifi - Breser Nasıl Yapılır - Breser Malzemeleri
BRESER
Malzemesi:
5 kahve fincanı un
5,5 çorba kaşığı margarin,
1 kahve fincanı su
1 çorba kaşığı tuz
Üzerine:
2 yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı ince kıyılmış badem
Hazırlanışı:
Hamur tahtasına unu eledikten sonra ortasını açın
Buraya margarini, tuzu ve suyu ilâve ederek yooğurmak suretiyle hamur yapın
1-2 saat dinlendirin
Sonra dinlendirilmiş bu hamuru yirmi eşit parçaya kestikten sonra her bir küçük parçanın üstüne bir, sonra da iki avuç ile bastırmak ve ovalamak suretiyle bu hamurları serçe parmağın yarısı inceliğinde 20 santim kadar uzatın
Sonra da bunlara çifte simit biçiminde bir şekil verdikten sonra hafifçe ıslatılmış bir fırın tepsisine sıralayın
Diğer taraftan da çatal ile bir kaç kez çalkalanmış 2 yumurta sarısını fırça ile bu hamurların üstüne sürün ve hamurların üzerine 1 çorba kaşığı ince kıyılmış badem serptikten sonra bunları orta ısıdaki fırında 20 dakika pişirin
Not: Breserlerin üstlerini bademden daha başka şeylerle de süsleyebilirsiniz, örneğin susam, çörekotu da breserlerin üzerine konulabilir
Ancak bunları yumurta sarısını hamurların üzerlerine sürdükten sonra serpmelisiniz
Böylece susam veya çörekotu hamur ile kaynaşacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul