Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Çikolatalı Parfe

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Çikolatalı Parfe



Kayısılı Çikolatalı Parfe Tarifi - Kayısılı Çikolatalı Parfe Yapılışı

Malzemeler :


500 Gr Kayısı

3 Su B Süt

1,5 Su B Tozşeker

1 Limon Kabuğu Rendesi

2 Çorba K Söke Un

80 Gr Çikolata

1 P Toz Şanti

1,5 Su B Süt

Hazırlanışı


Kayısıları küçük bir tencereye alın ve sıcak su koyup kaynatın Kabukları kendinden soyulmaya başlayınca ocaktan alın ve süzgeçten geçirin Bir kaşık yardımıyla süzgeçteki kayısıyı ezin Elde ettiğiniz kayısı sosunun içine yarım su bardağı şeker ilave edin ve çırpın Sütü tencereye alın


1 su bardağı şekeri ve unu ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar pişirin Çikolatayı ben mari usulü eritin Eriyen çikolatayı kalıbın dibine fırçayla sürün Dondurucuya koyun ve çikolatası donuncaya kadar bekletin Toz şantiyi sütle çırpıp köpürtün İçine limon kabuğu rendeleyin


Soğuyan kremayı ve şantiyi beraber karıştırın Ardından kayısı püresini ilave edip tekrar karıştırın Kalıbın içine dökün ve sıcaklığı geçtikten sonra 1 gece dondurucuda bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla