Konu
:
Kayısılı Çikolatalı Parfe
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Çikolatalı Parfe
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Çikolatalı Parfe
Kayısılı Çikolatalı Parfe Tarifi - Kayısılı Çikolatalı Parfe Yapılışı
Malzemeler :
500 Gr Kayısı
3 Su B
Süt
1,5 Su B
Tozşeker
1 Limon Kabuğu Rendesi
2 Çorba K
Söke Un
80 Gr Çikolata
1 P
Toz Şanti
1,5 Su B
Süt
Hazırlanışı
Kayısıları küçük bir tencereye alın ve sıcak su koyup kaynatın
Kabukları kendinden soyulmaya başlayınca ocaktan alın ve süzgeçten geçirin
Bir kaşık yardımıyla süzgeçteki kayısıyı ezin
Elde ettiğiniz kayısı sosunun içine yarım su bardağı şeker ilave edin ve çırpın
Sütü tencereye alın
1 su bardağı şekeri ve unu ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar pişirin
Çikolatayı ben mari usulü eritin
Eriyen çikolatayı kalıbın dibine fırçayla sürün
Dondurucuya koyun ve çikolatası donuncaya kadar bekletin
Toz şantiyi sütle çırpıp köpürtün
İçine limon kabuğu rendeleyin
Soğuyan kremayı ve şantiyi beraber karıştırın
Ardından kayısı püresini ilave edip tekrar karıştırın
Kalıbın içine dökün ve sıcaklığı geçtikten sonra 1 gece dondurucuda bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul