Konu
:
Tahinli Anadolu Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Tahinli Anadolu Çöreği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tahinli Anadolu Çöreği
tahinli çörek tarifi - çörek tarifleri
#
Tahinli Anadolu çöreği malzemeleri
4 buçuk su bardağı un
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı tozşeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
1 tutam tuz
İç malzeme
1 su bardağı tahin
Yarım su bardağı pekmez
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
75 gr tereyağı
Üzeri için
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz
# Tahinli Anadolu çöreği hazırlanışı
#
Tahinli Anadolu çöreği:
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in çörek tarifleri listesinden iyi bir seçim
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Kuru maya, limon kabuğu ve şekeri ilave edip harmanlayın
Ortasını havuz gibi açıp süt, su, sıvıyağ, yumurta ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun
Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda iki misli kabarıncaya kadar bekletin
Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin
Tahin ve pekmezi ekleyip düzgün bir karışım oluncaya kadar çırpın
Dinlenen hamuru 2 eşit bezeye ayırın
Bir bezenin üzerine un serpip merdaneyle incecik açın
Üzerine tahinli karışımdan sürüp bohça gibi katlayın
Diğer bezeyi de aynı şekilde katlayın
Nemli bezle örterek dinlendirin
Açtığınız hamurları merdaneyle tekrar açıp tahinli karışımı sürün ve üzerlerine ceviz serpin
Her hamuru bir uçtan başlayarak iki parmak genişliğinde rulo şeklinde sarın
Hamurun sol ucunu içe doğru sağ ucunu ise dışa doğru döndürüp burun
Bir uçtan başlayarak kendi etrafında sarıp yuvarlak bir çörek hazırlayın ve ucunu altta gizleyin
Hamurları yağlanmış tepsiye dizin ve üzerini örtüp yarım saat daha dinlendirin
Sıvıyağ ile yumurta sarısını karıştırıp hamurların üzerlerine sürün
Ceviz içini serpin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pişirin
Dilimleyip ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul