Konu
:
Üzümlü Paskalya Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Üzümlü Paskalya Çöreği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üzümlü Paskalya Çöreği
paskalya çöreği tarifi - mahlepli çörek tarifi
Üzümlü paskalya çöreği malzemeleri
Yarım paket yaş maya
1 su bardağı ılık su (mayayı eritmek için)
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı tozşeker
500 gr (3
5 su bardağı) un
3 yumurta
2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı mahlep
1 su bardağı kuru üzüm
Tuz
# Üzümlü paskalya çöreği hazırlanışı
#
Üzümlü paskalya çöreği:
Mayaya 1 bardak ılık su ve 1 çay kaşığı toz şeker ekleyip eritin
Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın
Eritilmiş mayayı ve yarım çay bardağı ılık suyu ekleyip yoğurun
Üzerini nemli bezle örtüp kabarması için ılık ortamda 1 saat kadar bekletin
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın
Kabaran hamurun ortasını biraz açıp 2 yumurta ve margarini ekleyin
Pudra şekeri, mahlep, bir tutam tuz ve kalan yarım çay bardağı ılık suyu ilave ederek yoğurun
Üzerini örtüp 15 dakika daha bekletin
Hamuru bir kez daha yoğurup un serpilmiş zemine alın
İki eşit parçaya bölün
Parçanın birini tekrar ikiye bölün
Ancak biri diğerinden biraz daha küçük olmalı
Böylece birbirinden küçük üç farklı hamur elde edeceksiniz
Büyük hamuru bir parmak kalınlığında dikdörgen şeklinde açın
Uzunlamasına 4 şerit kesip saç örgüsü yapın ve yağlanmış tepsiye alın
Ortaboy hamuru da aynı şekilde açıp üç şerit kesin ve saç örgüsü yapıp tepsideki hamurun üzerine yerleştirin
Son küçük parçayı açıp iki şerit kesin ve burgu yapıp en üste yerleştirin
Kalan yumurtanın sarısını hamurun üzerine sürüp fırına verin
Üzeri kızarınca fırın ısısını 150 dereceye düşürüp 15-20 dakika daha pişirin
Ilık olarak dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul