Konu
:
İtalyan Usulü Limonlu Bisküvi
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Usulü Limonlu Bisküvi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Usulü Limonlu Bisküvi
Malzemeler;
*175 gr un,
*200 gr irmik,
*100 gr toz şeker
*100 gr tereyağı ( Oda sıcaklığında )
*2,5 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi( orjinal tarifte portakal kabuğu )
*2 yumurta
Hazırlanışı;
1
Un,irmik,şeker, yağ, yumurta ve limon kabuğunu bir çimdik tuzla mikserde karıştırın
2
Hamuru 15 dakika buzdolabında bekletin
3
Hamuru tezgah üzerine merdane yardımıyla 0,5 cm kalınlığında açın ve herhangi bir kalıpla kesin
( Orjinal tarifte kaşıkla tepsiye konulan bisküvilerin üstü hafifçe bastırılıp şekillendiriliyordu
)
4
Yağlı kağıt ile kapladığınız tepsiye aralıklarla dizdiğiniz bisküvilerin kenar kısımları kızarınca fırından çıkarın ve tel ızgara üzerinde soğutun
NOT;Bisküvileri pişirirken muhakkak tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın yada muhakkak yağlayın
Çünkü tepsiye çok yapışıyorlar ve kırılmadan çıkmıyorlar
Afiyet olsun
[/B]
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul