06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Antepfıstıklı Pasta
Antepfıstıklı Pasta Tarifi - Antepfıstıklı Pasta Yapılışı - Antepfıstıklı Pasta Malzemeleri

Malzemesi:
Kek için; 3 adet yumurta 2 çay fincanı toz şeker 3 çay fincanı un 1 çay kaşığı vanilya İç kreması İçin; 1 paket toz krem şanti 1 su bardağı süt 1 çay bardağı fındık (kavrulmuş) 1 çay bardağı Antep fıstığı 1 çay bardağı damla çikolata 1 çay bardağı meyve şekerlemesi
Tarifi:
• İyice çırptığınız yumurta ve tozşekere, içine vanilyası karıştırılmış unu ekleyip, kek hamurunu hazırlayın
• Hamuru 20 ve 30 cm çapında yağlanmış iki kalıba paylaştırıp, 170 derecede pişirin
• Büyük keki henüz sıcakken derin, yuvarlak bir kaseye döşeyin
• Krem şantiyi ve sütü çırpın
• Katılaşınca fındık, fıstık, damla çikolata ve meyve şekerini karıştırıp, kekin üstüne doldurun
• Küçük keki üzerine kapatıp, buzdolabında 1 gece bekletin
• Toz şeker, nişasta, kakao, neskafe ve suyu karıştırarak, muhallebi kıvamında pişirin
• Ilınıncaya dek mikserle çırpın
• Buzdolabında bekleyen keki servis tabağına çevirin
• Üzerine bu sosu dökerek servis yapın
Hazırlama Süresi: 40
Pişirme Süresi: 50
Kişi Sayısı: 10
|
|
|