Yalnız Mesajı Göster

Antepfıstıklı Pasta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antepfıstıklı Pasta



Antepfıstıklı Pasta Tarifi - Antepfıstıklı Pasta Yapılışı - Antepfıstıklı Pasta Malzemeleri




Malzemesi:

Kek için; 3 adet yumurta 2 çay fincanı toz şeker 3 çay fincanı un 1 çay kaşığı vanilya İç kreması İçin; 1 paket toz krem şanti 1 su bardağı süt 1 çay bardağı fındık (kavrulmuş) 1 çay bardağı Antep fıstığı 1 çay bardağı damla çikolata 1 çay bardağı meyve şekerlemesi


Tarifi:

• İyice çırptığınız yumurta ve tozşekere, içine vanilyası karıştırılmış unu ekleyip, kek hamurunu hazırlayın

• Hamuru 20 ve 30 cm çapında yağlanmış iki kalıba paylaştırıp, 170 derecede pişirin

• Büyük keki henüz sıcakken derin, yuvarlak bir kaseye döşeyin

• Krem şantiyi ve sütü çırpın

• Katılaşınca fındık, fıstık, damla çikolata ve meyve şekerini karıştırıp, kekin üstüne doldurun

• Küçük keki üzerine kapatıp, buzdolabında 1 gece bekletin

• Toz şeker, nişasta, kakao, neskafe ve suyu karıştırarak, muhallebi kıvamında pişirin

• Ilınıncaya dek mikserle çırpın

• Buzdolabında bekleyen keki servis tabağına çevirin

• Üzerine bu sosu dökerek servis yapın



Hazırlama Süresi: 40

Pişirme Süresi: 50

Kişi Sayısı: 10

Alıntı Yaparak Cevapla