06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşure Pastası
aşure pastası nasıl yapılır - bisküvi pastası
Malzemeler:
10 adet pötibör bisküvi,
10 adet kakaolu bisküvi,
1 kahve fincanı antepfıstığı,
1 kahve fincanı fındık,
1 kahve fincanı kuru üzüm,
1 kahve fincanı kuşüzümü,
6 adet kuru incir,
6 adet kuru kayısı,
portakal şekerlemesi,
nar
Krema için:
6 çorba kaşığı un,
2 çay bardağı tozşeker,
1 litre süt,
25 gram margarin,
2 paket vanilya
Kakaolu sos için:
2 su bardağı süt,
1 çorba kaşığı nişasta,
1 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı tozşeker,
2 yumurta sarısı
Yapılışı:
Kayısı ve inciri 1 gece suda bekletin Un, şeker, süt ve vanilyayı karıştırın Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Ateşten aldıktan sonra margarini ekleyip, karıştırın Krema ılındıktan sonra, küçük kırılmış bisküvileri, ince kıyılmış şamfistığı, findik, küçük doğranmış incir , kayısı, portakal şekeri ve üzümleri ilave edin
Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün Sertleşinceye kadar buzdolabında bekletin Kakaolu sosu hazırlamak için, süt, nişasta, un, kakao ve şekeri karıştırıp, hafif koyulaşıncaya kadar pişirin
Ilındıktan sonra yumurta sarısını ekleyip karıştırın Pastayı servis yapmadan önce ters çevirerek geniş bir tabağa çıkarın Üzerine kakaolu sos dökün Krema ile süsleyip servis yapın
alıntı
|
|
|