Yalnız Mesajı Göster

Meyveli Yılbaşı Keki

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveli Yılbaşı Keki



Yılbaşı Keki - Meyveli Yılbaşı Keki Nasıl Yapılır - Meyveli Kek



MEYVELİ YILBAŞI KEKİ


(3 hafta buz dolabında saklanabilir)

MALZEMELER:


-Yarım su bardağı ayva reçeli (tanesi)

-Yarım su bardağı portakal kabuğu reçeli (küçük doğranmış)

-1 su bardağı çekirdeksiz üzüm

-1 su bardağı jöle şeker (küçük doğranmış)

-Yarım su bardağı incir (küçük doğranmış)

-1 su bardağı ceviz içi (doğranmış)

-1 su bardağı kuru kayısı (küçük doğranmış)

-1 tatlı kaşığı kabartma tozu

-Yarım çay kaşığı tuz

-1 su bardağı margarin (erimiş)

-1 su bardağı şeker

-2,5 su bardağı un

-5 yumurta

-2 çorba kaşığı limon suyu

-2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi


YAPILIŞI:


1- Kek kalıbı yağlanır ve unlanır Fırın yakılır (Kalıp parşömen kağıdı ile de kaplanır)

2- Üzüm ve kayısıların üzerine bir su bardağı kaynar su dökülüp 5 dakika bekletilir Temiz bir bez ile kurulanır

3- Üzüm ve kayısılara, doğranmış ceviz, incir, jöle, şeker, ayva ve portakal kabuğu reçeli, limon kabuğu rendesi ilave edilip karıştırılır

4- Un ile kabartma tozu karıştırılıp elenir

5- Porselen bir kasede yağ ile şeker iyice çarpılır Yumurtalar tek tek ilave edilip karıştırılır Limon suyu katılır

6- Yumurtalı yağa, meyve karışımı ve un konup karıştırılır (3- 4- 5 nolu işlemler birlerine katılır)

7- Hazırlanan kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 1 saat 45 dakika pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla