Konu
:
Meyveli Yılbaşı Keki
Yalnız Mesajı Göster
Meyveli Yılbaşı Keki
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyveli Yılbaşı Keki
Yılbaşı Keki - Meyveli Yılbaşı Keki Nasıl Yapılır - Meyveli Kek
MEYVELİ YILBAŞI KEKİ
(3 hafta buz dolabında saklanabilir
)
MALZEMELER:
-Yarım su bardağı ayva reçeli (tanesi)
-Yarım su bardağı portakal kabuğu reçeli (küçük doğranmış)
-1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
-1 su bardağı jöle şeker (küçük doğranmış)
-Yarım su bardağı incir (küçük doğranmış)
-1 su bardağı ceviz içi (doğranmış)
-1 su bardağı kuru kayısı (küçük doğranmış)
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-Yarım çay kaşığı tuz
-1 su bardağı margarin (erimiş)
-1 su bardağı şeker
-2,5 su bardağı un
-5 yumurta
-2 çorba kaşığı limon suyu
-2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI:
1- Kek kalıbı yağlanır ve unlanır
Fırın yakılır
(Kalıp parşömen kağıdı ile de kaplanır
)
2- Üzüm ve kayısıların üzerine bir su bardağı kaynar su dökülüp 5 dakika bekletilir
Temiz bir bez ile kurulanır
3- Üzüm ve kayısılara, doğranmış ceviz, incir, jöle, şeker, ayva ve portakal kabuğu reçeli, limon kabuğu rendesi ilave edilip karıştırılır
4- Un ile kabartma tozu karıştırılıp elenir
5- Porselen bir kasede yağ ile şeker iyice çarpılır
Yumurtalar tek tek ilave edilip karıştırılır
Limon suyu katılır
6- Yumurtalı yağa, meyve karışımı ve un konup karıştırılır
(3- 4- 5 nolu işlemler birlerine katılır
)
7- Hazırlanan kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 1 saat 45 dakika pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul