Konu
:
fıstık rulo pasta
Yalnız Mesajı Göster
fıstık rulo pasta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
fıstık rulo pasta
Malzemeleri
4 yumurta
½ su bardağı şeker
1 su bardağı kırılmış ceviz veya antep fıstığı
1 çay kaşığı tuz
Bir miktar pudra şekeri
1 su bardağı tepeleme un
½ kabartma tozu
Kreması İçin
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı toz şeker
Portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı portakal suyu
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak, krem şanti soğuk süt ile çırpılır, ayrı bir kapta, şeker portakal kabuğu rendesi ve suyu karıştırılır daha sonra krem şanti ile karıştırılıp buzdolabında bekletilir
4 yumurta sarıları bir kapta yarım su bardağı şeker ile iyice çırpılır
Beyazları da ayrı bir kapta 1 çay kaşığı tuz ile çırpılır
Daha sonra bunlar birbirine karıştırılıp, ceviz, un, kabartma tozu eklenip karıştırılır ve yağlı kağıt konup yağlanmış tepsiye dökülüp, önceden ıslatılmış fırında orta rafta 15 dakika pişirilir (150-160 °C)
Hafif pembeleşince fırından çıkartılan kek yağlı kağıtla birlikte rulo yapılır ve buzdolabındaki krem şanti çıkartılıp rulo açılıp krema üstüne sürülüp tekrar rulo yapılır
Üzerine pudra şekeri serpilen pasta buzdolabına konulup soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul