Yalnız Mesajı Göster

Damak Çatlatan Kek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Damak Çatlatan Kek



Damak Çatlatan Kek Tarifi - Damak Çatlatan Kek Yapılışı - Damak Çatlatan Kek Nasıl Yapılır - Oktay Usta Damak Çatlatan Kek

Malzemeler :


2 Yumurta

1 Çay B Toz Şeker

1 Çay B Süt

1 Çay B Sıvıyağ

3 Çorba K Toz Badem

1 Pk Kabartma Tozu

1 Şişe Tereyağlı Vanilya Esansı

4 Çorba K Un


Damağı Çatlatmak İçin:

2 Yumurta

1 Çay B Toz Şeker

1 Tatlı K Kakao

2 Pk Bitter Çikolata

125 Gr Tereyağı

Yarım Pk Kabartma Tozu

Ustasından Un Ölçüsü


Hazırlanışı:

Pudra Şekeri


Hazırlanışı :


Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alıp 4-5 dakika mikser ile çırpıyoruz Sıvıyağ, süt, toz badem, kabartma tozu, tereyağlı vanilya esansı, ve unu koyup karıştırıyoruz


Yağlanmış orta boy bir borcam kalıba karışımı döküyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 14 dakika pişiriyoruzDamak çatlatan kısım için, tereyağı ve çikolatayı ben marie usulü eritiyoruz Eridikten sonra geniş bir karıştırma kabına alıyoruz


2 yumurtayı kırıyoruz Toz şeker, kakao, kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı tepeleme unu katıp tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz Fırından çıkan kekin üzerine çikolatalı karışımı döküyoruz


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz Fırından çıkıp ılıdıktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyip servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla