Konu
:
Damak Çatlatan Kek
Yalnız Mesajı Göster
Damak Çatlatan Kek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Damak Çatlatan Kek
Damak Çatlatan Kek Tarifi - Damak Çatlatan Kek Yapılışı - Damak Çatlatan Kek Nasıl Yapılır - Oktay Usta Damak Çatlatan Kek
Malzemeler :
2 Yumurta
1 Çay B
Toz Şeker
1 Çay B
Süt
1 Çay B
Sıvıyağ
3 Çorba K
Toz Badem
1 Pk
Kabartma Tozu
1 Şişe Tereyağlı Vanilya Esansı
4 Çorba K
Un
Damağı Çatlatmak İçin:
2 Yumurta
1 Çay B
Toz Şeker
1 Tatlı K
Kakao
2 Pk
Bitter Çikolata
125 Gr
Tereyağı
Yarım Pk
Kabartma Tozu
Ustasından Un Ölçüsü
Hazırlanışı:
Pudra Şekeri
Hazırlanışı :
Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alıp 4-5 dakika mikser ile çırpıyoruz
Sıvıyağ, süt, toz badem, kabartma tozu, tereyağlı vanilya esansı, ve unu koyup karıştırıyoruz
Yağlanmış orta boy bir borcam kalıba karışımı döküyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 14 dakika pişiriyoruz
Damak çatlatan kısım için, tereyağı ve çikolatayı ben marie usulü eritiyoruz
Eridikten sonra geniş bir karıştırma kabına alıyoruz
2 yumurtayı kırıyoruz
Toz şeker, kakao, kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı tepeleme unu katıp tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz
Fırından çıkan kekin üzerine çikolatalı karışımı döküyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz
Fırından çıkıp ılıdıktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyip servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul