Konu
:
Milföy Pastası
Yalnız Mesajı Göster
Milföy Pastası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföy Pastası
Milföylü tatlılar - Milföy pastası tarifi - Milföy pastası nasıl yapılır - Miföylü tatlı tarifleri
Malzemeler
3 adet uzun milföy
1 su bardağı süt
Krema sı için: 1 kg süt
2 adet yumurta
2 su bardağından 2 parmak
eksik tozşeker
6 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
100 gram margarin
1 adet limon un
rendelenmiş kabuğu
Süslemek için:
2 su bardağı iri dövülmüş fındık
1 çay bardağı pudraşekeri
Üzerine:
1 su bardağı tozşeker
Milföy Pastası Yapılışı
ODA sıcaklığında bekleterek yumuşattığınız milföy hamurlarına çatalla delikler açın
Bir fırın tepsisine koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin ve bir kenar a alın
Krema için; süt, yumurta, tozşeker ve unu kısık ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
Piştikten sonra içine vanilya , margarin ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip 5 dakika çırpın
Pişen milföylerin kenarlarını düzeltmek için, 2 parmak genişliğinde şeritler kesip çıkartın
1 su bardağı sütle milföyleri hafifçe ıslatın
Birinci milföyü servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız kremadan sürün
İkinci milföyü yerleştirip, tekrar krema sürün
Üçüncü milföyü yerleştirin ve kalan kremayı her tarafına sıvayın
Pastanın dört kenarını iri dövülmüş fındık ile kaplayın
Krema ılındıktan sonra pastanın üzerine pudraşekeri serpin
Diğer taraftan 1 su bardağı tozşekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kısık ateşte karamelize hale getirin
Karamelize şeker sıcakken, bir kaşıkla alarak pastanın üzerini istediğiniz şekilde süsleyin
Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra, dilimleyerek servis yapın
Fatoş Yağcı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul