Yalnız Mesajı Göster

Milföy Pastası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföy Pastası



Milföylü tatlılar - Milföy pastası tarifi - Milföy pastası nasıl yapılır - Miföylü tatlı tarifleri




Malzemeler


3 adet uzun milföy

1 su bardağı süt

Krema sı için: 1 kg süt

2 adet yumurta

2 su bardağından 2 parmak

eksik tozşeker

6 çorba kaşığı un

1 paket vanilya

100 gram margarin

1 adet limon un

rendelenmiş kabuğu

Süslemek için:

2 su bardağı iri dövülmüş fındık

1 çay bardağı pudraşekeri

Üzerine:

1 su bardağı tozşeker


Milföy Pastası Yapılışı

ODA sıcaklığında bekleterek yumuşattığınız milföy hamurlarına çatalla delikler açın Bir fırın tepsisine koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin ve bir kenar a alın Krema için; süt, yumurta, tozşeker ve unu kısık ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Piştikten sonra içine vanilya , margarin ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip 5 dakika çırpın Pişen milföylerin kenarlarını düzeltmek için, 2 parmak genişliğinde şeritler kesip çıkartın1 su bardağı sütle milföyleri hafifçe ıslatın Birinci milföyü servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız kremadan sürün İkinci milföyü yerleştirip, tekrar krema sürün Üçüncü milföyü yerleştirin ve kalan kremayı her tarafına sıvayın Pastanın dört kenarını iri dövülmüş fındık ile kaplayın Krema ılındıktan sonra pastanın üzerine pudraşekeri serpin Diğer taraftan 1 su bardağı tozşekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kısık ateşte karamelize hale getirin Karamelize şeker sıcakken, bir kaşıkla alarak pastanın üzerini istediğiniz şekilde süsleyin Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra, dilimleyerek servis yapın

Fatoş Yağcı

Alıntı Yaparak Cevapla